Izdašna ponuda bila na stolu, ali je Tuchel odbio povratak u Premier ligu

Nije htio u Birmingham

Izdašna ponuda bila na stolu, ali je Tuchel odbio povratak u Premier ligu

E. Ganibegović

Thomas Tuchel početkom sezone dobio je otkaz na klupi Chelseaja nakon niza loših rezultata koji su kulminirali porazom od Dinama u Ligi prvaka. Njemački stručnjak sada je imao priliku da se vrati u Englesku, ali je tu mogućnost odbio.

Aston Villa , koja zauzima 15. mjesto u Premier ligi, traži trenera nakon otkaza Stevenu Gerrardu.

Ovaj tim bio je četiri utakmice zaredom bez pobjede da biu jučer s 4:0 savladali Brentford i sada su 15. na tabeli s 12 poena iz isto toliko utakmice.

Steven Gerrard bio je menadžer ekipe iz Birminghama od 11. novembra 2021. godine i imao je ugovor do ljeta 2025.

Glavna meta uprave Aston Ville bio je Nijemac Thomas Tuchel, koji bez ugovora od 7. septembra 2022. nakon rastanka s Chelseajem.

Tuchel je odbio ponudu momčadi iz Birminghama, piše L'Equipe, iako je financijski prijedlog ocijenjen kao izdašan, s "ogromnim" budžetom za transfere.

Oglasi

Thomasa Tuchela, koji je imao vrlo dobre rezultate i u Borussiji Dortmund te u PSG-u i Chelseaju, posljednjih sedmica htio je i Bayer Leverkusen. Njemački klub na kraju je izabrao Španca Xabija Alonsa.

Inače, Thomas Tuchel proglašen je najboljim menadžerom na svijetu u 2021. nakon što je s Chelseajem osvojio trofej Lige prvaka. Kasnije je s Plavcima osvojio i evropski Superkup te Svjetsko klupsko prvenstvo.

Prema BBC-u, Portugalac Ruben Amorim (37), sada trener u lisabonskom Sportingu, jedan je od glavnih kandidata da naslijedi Stevena Gerrarda na mjestu trenera Aston Ville.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Britanci su prisiljeni platiti oko 30 miliona eura za dovođenje Amorima, najavljuju engleski mediji.

Rubem Amorim napravio je pravu "revoluciju" u lisabonskom Sportingu po dolasku u martu2020. osvojivši četiri trofeja: portugalsko prvenstvo (2021.), dva Liga kupa (2021., 2022.) i Superkup (2022.).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi