Cijela Njemačka vjeruje da je Tuchel bivši, a odluka čelnika Bayerna već je poznata!

Bavarci ponovo poraženi

Cijela Njemačka vjeruje da je Tuchel bivši, a odluka čelnika Bayerna već je poznata!

Endin Čaušević

Minhenski Bayern i večeras je doživio težak udarac jer je poražen na gostovanju kod Bochuma (3:2) u meču 22. kola Bundeslige. Mnogi su sigurni da će Thomas Tuchel dobiti otkaz nakon nove sramote Bavaraca, a njemački mediji pišu da je sudbina ovog trenera već poznata.

Nakon poraza od Bayer Leverkusena i Lazija ekipa Bayerna večeras je gostovala kod ekipe Bochuma i očekivalo se da će prekinuti lošu seriju rezultata, ali su Bavarci doživjeli još jedan težak udarac.

Bayern je na gostovanju u Bochumu poražen sa 3:2 što najbolje pokazuje u kakvoj rezultatskoj krizi se nalazi klub s Allianz Arene.

Odmah nakon meča pojavile su se špekulacije u njemačkim medijima da bi Thomas Tuchel večeras mogao dobiti otkaz ili podnijeti ostavku, ali kako stvari stoje takav scenario još uvijek nećemo gledati.

Ugledni njemački novinar Florian Plettenberg koji pomno prati situaciju u Bayernu objavio je večeras da od odlaska Tuchela s klupe Bayerna još uvijek neće biti ništa, a posebno ne večeras kako su mnogi najavili.

Oglasi

Plettenberg je objavio da će Tuchel definitivno ostati na klupi Bayerna i da ne postoji opcija da dobije otkaz ili podnese ostavku nakon večerašnjeg poraza.

On ne želi da napušta ekipu u teškoj situaciji i voljan je da ostane i pomogne ekipi da izađe iz rezultatske krize, a očito je dobio i podršku čelnika kluba iako su svi već vjerovali da je Tuchel bivši.

Tuchel je i nakon utakmice jasno poručio da nema namjeru da podnosi ostavku i da vjeruje da se situacija može preokrenuti i da će ekipa izađi iz krize.

"Ako me pitate čvrsto vjerujem da ja i stručni štab možemo sve ovo da preokrenemo. Pritisak? To se dešava nakon svakog poraza, ali danas smo se borili do zadnje sekunde i nismo odustajali od pokušada da izbjegnemo poraz", rekao je Tuchel.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bayern je ostao na drugoj poziciji na tabeli, ali sada klub iz Minhena ima čak osam bodova manje u odnosu na lidera Bayer Leverkusen koji je jučer sa 2:1 slavio u gostima protiv Heidenheima.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FahrudinKonjHodzic
ko ga yebe dabude ucijo skolu
0 2
security
Čekaju da ispadne iz lige šampiona.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi