Novi Bayernov fijasko - Pala je i prva žrtva među fudbalerima

Promašaj Bavaraca

Novi Bayernov fijasko - Pala je i prva žrtva među fudbalerima

Edmir Škorić

Bayern Minhen se smatra jednim od najvećih fudbalskih klubova na svijetu i svakako je kao takav "dužan" uvijek biti na vrhu, igrati lijep fudbal i ostvarivati najveće uspjehe.

Bayern je u u Njemačkoj 12 godina u nizu nezaustavljiv, ali posljednje dvije sezone djeluju kao pravi košmar. Istina, u prošloj sezoni su došli do titule, ali pukom srećom, pošto je u zadnjem kolu Bundeslige Borussia Dortmund kiksala protiv Mainza (2:2) i praktično častila Bavarce novom titulom.

Kriza je počela i prije dolaska Thomasa Tuchela, a onda je tek uslijedio pad i u igri i u rezultatima njemačkog velikana. Uz sve to, posebno je zabrinjavajuće ono što radi sportski menadžment kluba.

Čini se da se prave užasne odluke, a zbog tavih sada tim ima -8 u odnosu na vodeći Bayern i u situaciji je da bi kao veliki favorit mogao ispasti iz Lige prvaka jer je u Rimu izgubio od Lazija sa 1:0 u prvoj utakmici osmine finala.

Postoji niz loših odluka prilikom selektiranja i dovođenja igrača. Tokom zime, odnosno u januaru, Bayern je potpisao Erica Diera, da bi svega mjesec dana kasnije došao do zaključka da "nije spreman" i da "njegovo kondiciono stanje nije zadovoljavajuće".

Oglasi

Dakle, Bayern je doveo fudbalera iz Tottenhama koji je iza sebe imao tešku povredu, ne razmišljajući da neće biti dovoljno sposoban odgovoriti na zadatke. Stigao je, doduše, samo na posudbu do kraja sezone, ali po svemu sudeći je to bio još jedan fijasko rukovodstva Bavaraca.

Kako javljaju njemački mediji, Dier neće ostati u Bayernu i čim završi sezona vraća se u Englesku. Do sada je sakupio pet nastupa.

Prema Sport Bildu, 'postoje sumnje u njegove sposobnosti i nedostatak tempa' u njemačkom klubu, koji je usred burnog razdoblja. Odnosno, uprava Bayerna već sada je shvatila da je dovođenje Engleza pravi promašaj.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Ima puno nelogičnosti u radu čelnika Bayerna, kao i stručnog štaba i ostalog osoblja, ali vjeruje se da će na ljeto doći do čistke na svim frontovima i da će tim doživjeti revolucionarne promjene.

Trenutno su mnoge zvijezde pod žestokim udarima kritika, najviše Joshua Kimmich, za kojeg se očekuje da na ljeto napusti klub. Već je jasno da će otići trener Thomas Tuchel, a lista igrača koji će također napustiti Bavarsku je podugačka i, prema tvrdnjama Nijemaca, tek četvorica njih su sigurna - Kane, Musiala, Muller i Neuer.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti