Tuchel izgubio živce na treningu Bayerna i uradio nešto što baš i ne priliči njegovom renomeu

Morao je negdje iskaliti bijes

Tuchel izgubio živce na treningu Bayerna i uradio nešto što baš i ne priliči njegovom renomeu

Eldar Ganibegović

Thomas Tuchel je prije mjesec dana preuzeo Bayern i stvari nikako ne idu željenim tokom. Očito se mnogo bijesa nakupilo i u njemu, pa ga je u jednom momentu na posljednjem treningu odlučio izbaciti iz sebe na ne baš lijep način.

Sportska javnost ostala je šokirana kada je Bayern krajem marta mjeseca odlučio rastati se s Julianom Nagelsmannom. Na njegovo mjesto stigao je Thomas Tuchel.

Njemački stručnjak bio je bez posla od septembra kada je dobio otkaz u Chelseaju poslije poraza u Zagrebu od Dinama u Ligi prvaka, a na klupu Bayerna je stigao i imao šansu da osvoji tripletu.

Sada može biti sretan ako osvoji barem jedan trofej. Ispao je s Bavarcima iz domaćeg kupa, pa iz Lige prvaka, dok je izgubio i prvo mjesto u Bundesligi.

Trenutno je Borussia Dortmund prva s bodom prednosti u odnosu na ljutog rivala, a očigledno je da su sva dešavanja u i oko Bayerna, a naročito na terenu, stvolira veliku količinu bijesa u Tuchelu.

Taj bijes je očito došao do svoje gornje granice na posljednjem treningu Bayerna, a njemački trener odlučio ga je iskaliti na ne baš primjeren način.

U njemačkim medijima i na društvenim mrežama objavljene su fotografije na kojima se vidi kako lomi štap, jedan od rekvizita potrebnih za održavanje treninga.

[twitter]https://twitter.com/PartnersLoro/status/1651910605006053379?s=20[/twitter]

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Bild prenosi da je Tuchelu zasmetalo to što je morao da ispravlja brojne greške koje su njegovi igrači pravili tokom međusobne utakmice na treningu Bayerna.

Podsjetimo, Tuchel je ugovor s Bayernom potpisao do ljeta 2025. godine, a ako ovako nastavi mogao bi puno prije tog datuma napustiti klub.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi