Vijest koja neće obradovati Džeku: Lukaku se odriče nestvarnog novca kako bi se vratio u Inter
Foto - EPA

Belgijanac silno želi nazad

Vijest koja neće obradovati Džeku: Lukaku se odriče nestvarnog novca kako bi se vratio u Inter

Midhat Šljivak

Belgijanac Romelu Lukaku (28) nije sretan na Stamford Bridgeu i čini sve kako bi napustio Chelsea već narednog ljeta.

Lukaku vjeruje kako je transfer u redove londonskog kluba bila velika greška bez obzira na to što u ovom klubu zarađuje nestvarni 325.000 funti sedmično. Zbog toga bi želio da se vrati u Inter.

Gazzetta dello Sport navodi kako je Belgijanac spreman da se vrati u Inter, ali i da se odrekne ogromnog ugovora kako bi ponovo obukao dres Nerazzurra.

Lukaku se preporodio dolskom u Inter 2019. godine. Bio je nezaustavljiv za sve i vodio je klub do titule u Seriji A.

Međutim, šokirao je navijače odlaskom u Chelsea. Interu je pripalo 115 miliona eura, no Lukaku je označen kao izdajnik, iako konstantno šalje znake ljubavi prema nekadašnjem klubu.

Umjesto njega doveden je Edin Džeko. Bh. napadač igra fenomenalno i svakako da bi eventualni povratak Belgijanca najviše problema donio upravo Edinu.

Oglasi

Lukaku očigledno čini sve kako bi se vratio na Giuseppe Meazzu. Novac mu više nije važan i vidjet ćemo hoće li sto na kraju zaista i desiti.

Situacija u Chelseaju nije baš najbolja. Klub je u ogromnom problemu zbog sankcija kojima su pogođeni, računi su zamrznuti i neće biti iznenađenje ako bude odlazaka sa Stamford Bridgea.

Prodao Lukakua za 115 miliona, a doveo Džeku besplatno: "Kada gledate učinak na terenu..."

Bh. reprezentativac Edin Džeko ljetos je iz Rome stigao u Inter što je bio odličan potez kluba s Meazze.

Džeko je nakon šest sezona odlučio da je vrijeme da napusti Romu i nije mogao odbiti poziv koji je došao iz redova aktuelnog prvaka Italije.

Bh. napadač je u Inter stigao kao zamjena za Romelua Lukakua koji je igrao dvije sjajne sezone u ovom klubu. Ipak, belgijski napadač je ljetos odlučio da je vrijeme za novi izazov u karijeri i potpisao je za Chelsea.

Inter je zbog finansijskih problema bio primoran da proda Lukakua, a od njegovog transfera zaradili su čak 115 miliona eura što je bio odličan posao.

Međutim, mnogi su bili skeptični kada je Inter objavio da će Džeko biti zamjena za Lukakua i potencirali su da je bh. napadač već za zalasku karijere i da neće moći da zamijeni Belgijanca.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Čovjek koji je od početka znao da će Džeko biti idealna zamjena za Lukakua je sportski direktor Intera, Giuseppe Marotta, koji je za Corriere della Sera poručio da se pokazalo da nema velike razlike između ove dvojice napadača.

"Nema uopšte velike razlike između Lukakua i Džeke. Lukakua smo prodali za 115 miliona eura, a Džeku smo doveli besplatno. Kada gledate učinak na terenu tu uopšte nema neke razlike", rekao je Marotta.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Goran86
Nema Celzi za germe, bice bjezanje iz kikiriki ruskog kluba.
3 4
Abramhimovic
A tog kakalukua bi spakovo u karton i poslo ga na adresu Intera brzom postom bez mogucnosti povratka
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti