Ne zna se ko će sutra biti starter, ali zna se ko neće - Tuchel tvrdi da to nema veze s godinama

Mlad je da bi bio u prvih?

Ne zna se ko će sutra biti starter, ali zna se ko neće - Tuchel tvrdi da to nema veze s godinama

Edmir Škorić

Bayern je u prošlom kolu prepustio prvo mjesto Borussiji Dotmund, pa pet kola prije kraja Bavarci se više ne pitaju za sve, ali nadaju se da će ipak dobiti bitku u jedinom preostalom takmičenju u kojem nastupaju.

Porazom od Mainza, Bayern je dao Borussiji priliku da zasjedne na vrh. Dortmunđani su iskoristi taj poklon, razbili Einctracht Frankfurt i preuzeli vodeću poziciju sa 60 bodova. Tim iz Minhena ima bod manje.

Borussia u 30. kolu večeras gostuje u Bochumu i mora naravno da pobijedi. Bayern se nada kiksu Milionera, prije nego u nedjelju zaigra kod kuće svoj duel ovog kola protiv Herthe.

"Ne znam čak ni da li da gledam večeras utakmicu Borussije. Jasno je da to više nije u našim rukama. Moramo da osvojimo maksimalnih 15 bodova do kraja. No, ako ovako nastavimo da igramo, nećemo uspjeti. Nikad nije kasno, ali potrebna nam je reakcija već u nedjelju. Sada nam je više nego ikad potrebna pobjeda", rekao je Tuchel danas na press konferenciji.

Noussair Mazraoui je nedavno iznio svoje nezadovoljstvo u javnost i progovorio o svojoj ulozi zamjene.

"Ne čitam intervju, tako da to ne utiče na to kako se ponašam prema svojim igračima. Takođe želim da igra više. Kada igra više, kažu da je najbolji desni bek u timu. Na kraju, svako se bori za svoje mjesto”, odgovorio je Tuchel. “Željeti nešto je jedno, a raditi i sprovoditi to je drugo. Svi u Bayernu iz Minhena moraju da se postaraju da igraju dobro svaki put kad su na terenu".

Oglasi

Da li bi mladi Mathys Tel mogao biti jedan od onih što će se naći u početnih jedanaest? „Nije u godinama. Upravo je juče napunio 18 godina, pa je pitanje da li mu činite uslugu time što ga stavljate ispred sebe kao spasioca? Mislim da su traženiji drugi igrači koji imaju više iskustva i koji su se ranije nosili sa takvim situacijama. Ima jednostavnijih situacija za 18-godišnjaka."

“On ima određenu ležernost u vezi s tim, ali nije da je postigao gol svaki put na svojim kratkim nastupima. Mora postojati kontinuiran i razumljiv način da se uđe u početni 11", rekao je Tuchel.

Ne isključuje se mogućnost iznenađenja, no jasno je da je ovime poručio da Tel neće biti starter.

Prema sopstvenoj izjavi, on i njegov tim vrlo kritički ulaze u analizu. Uz tri slobodna dana, oslanjao se na "energiju i svježinu", kao i na "pozitivan pristup" i oblike treninga "koji daju puno osjećaja postignuća i mnogo akcija i prilika za akciju".

Kada će Tuchel i vodstvo kluba početi planirati sastav za narednu sezonu? “Proces počinje sljedeće sedmice jer imamo ponovo cijelu sedmicu. Zbog velikog broja utakmica i utisaka, bili smo veoma fokusirani na svakodnevni proces, ali je tema transfera i dalje skoro svakodnevna. Ali nećemo ulaziti u samu temu do sljedeće sedmice".

Kako Tuchel vidi Yanna Somera, koji je nedavno morao da trpi kritike? “Doživljavam ga kao vrhunskog profesionalca, on je nevjerovatno fin i pozitivna osoba. Druželjubiv je, pristojan i otvorenog uma, ali i samokritičan. Ne moramo da tučemo okolo, nije uvek lako biti na golu u Bayernu. Zato što obično nemate puno posla, jer ste i dalje u fokusu i svi očekuju da sačuvate sve što dođe do gola", rekao je Tuchel.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Interesantno da ga je na samom početku press konferencije dočekalo pitanje o posjeti Ulija Hoenessa treningu.

"Zapravo je samo htio da mi kaže ko mora da igra za vikend, a ja sam to odmah vidio", laganom šalom započeo je trener konferenciju za novinare. „Znam da je htio da me pozdravi. I ja sam obično na spratu u kancelariji, ali sam želio da pomognem u povlačenju kapija i postavljanju stanica. Zato sam već bio na terenu, prišao mi je i pozdravio me. Ali neću reći ništa o sadržaju".

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti