Ako je neko zaslužio on je - Heroj nacije pred potpisom života

Yassine Bounou može da bira

Ako je neko zaslužio on je - Heroj nacije pred potpisom života

Midhat Šljivak

Fenomenalni marokanski golman Yassine Bounou (32) mogao bi ovog ljeta napraviti potpis života. Za njegov potpis bore se dva velikana minhenski Bayern i Paris Saint-Germain.

Yassine Bounou radio je čuda na golu Seville u prethodnih nekoliko sezona. Prije nekoliko mjeseci postao je i heroj marokanske nacije i među najzaslužnijim je što je Maroko igrao polufinale Svjetskog prvenstva.

Ovaj 32-godišnjak je svojim odbranama privukao veliku pažnju. Nije zato nikakvo čudo što se za njega interesuju istinski velikani i sjajni golman bi mogao napraviti transfer života.

Bounoua u svojim redovima želi vidjeti minhenski Bayern. Vjeruju kako je on idealna zamjena za Manuela Neuera koji se vraća nakon teške povrede i navodno će ga bavarski gigant pokušati dovesti u narednom periodu.

Imat će međutim Bayern izuzetnu konkurenciju. PSG ga također želi u svojim redovima i Luis Enrique ga vidi kao odličan potpis i pravog rivala za Gianluigija Donnarummu.

Oglasi

Bounou će u narednom periodu vjerovatno odlučiti gdje će nastaviti karijeru. Sevilla je prinuđena prodati određene igrače zbog finansijskih problema, a marokanski golman je jedan od onih koji bi mogli otići.

Klub iz Andaluzije već je postavio cijenu za ovog čuvara mreže. Radi se o cifri od 20 miliona eura i to ne bi trebalo predstavljati problem za klubove koji ga žele u svojim redovima.

On je u dresu Seville u protekle četiri godine nastupio 140 puta i čak je postigao jedan pogodak.Ranije je ovaj 32-godišnjak nastupao za Gironu, Zaragozu, B tim madridskog Atletica  i Wydad.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Za reprezentaciju Maroka nastupio je 54 puta i dio je ekipe koja je na Svjetskom prvenstvu u Kataru osvojila četvrto mjesto.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi