"Zašto bi neko otišao u Bayern i tamo 97. puta  zaredom bio prvak?"

Paul Merson se pita

"Zašto bi neko otišao u Bayern i tamo 97. puta zaredom bio prvak?"

Midhat Šljivak

Engleski napadač Harry Kane spominje se kao potencijalno pojačanje minhenskog Bayerna. Pregovori između bavarskog velikana i Tottenhama su u toku, no za fudbalsku legendu Paula Mersona odlazak sjajnog fudbalera u Minhen nema nikakvog smisla. Objasnio je i razloge zbog čega tako misli.

Legendarni Paul Merson smatra da nema nikakvog smisla da Harry Kane napusti Englesku i ode u redove minhenskog Bayerna.

Sjajni napadač Spursa uveliko se povezuje s bavarskim velikanom. Pregovori dva tima uveliko traju, a i Kane je spreman da konačno nešto i osvoji u karijeri gdje je svojim golovima vukao Tottenham ka vrhu.

Ipak, za Mersona nema nikakvog smisla da Kane ode u Bundesligu i to baš sada kada je u prilici da postane najbolji strijelac Premiershipa svih vremena.

"Za života ne bih mogao vidjeti Harryja Kanea u Bayernu. Zašto bi to učinio dok mu fali 47 golova da obori rekord Alana Shearera po broju golova u Premier ligi i otišao u Bayern kako bi s njima osvojio Bundesligu po 97. put? Zašto bi otišao? Zbog čega?", pita se Paul Merson.

Oglasi

Harry Kane je u Premiershipu postigao 213 golova u dresu Tottenhama. Ispred njega je samo čuveni Alan Shearer koji je u periodu od 1992. do 2006. godine noseći dresove Blackburna i Newcastlea zabio 260 golova.

Za Mersona je očigledno ovaj rekord bitniji od osvajanja Bundeslige. To je jasno Kaneu i poručio, a ostaje nam da vidimo šta će se na kraju desiti sa fenomenalnim fudbalerom Tottenhama.

On se u prethodnom periodu povezivao i s Manchester Unitedom, te Real Madridom, no male su šanse da završi u nekom od ova dva tima. Bayern je ogroman favorit za njegov potpis i pregovori su u toku.

Shearer uporno navlači na veliki transfer: "Ako treba, sam ću Kanea odvesti tamo"

Kane je cijelu karijeru proveo u Tottenhamu, ali nikada nije osvojio nijedan trofej i mnogi smatraju da je, s obzirom na njegove godine, došlo vrijeme za iskorak. Želio ga je dugo Manchester United, potom City, opet United, pa Real Madrid, sada Bayern.

I zaista to nisu samo novinske maštarije, nego Kane i jeste želja svih tih velikana, što i ne čudi s obzirom kako igra već sezonama. I sam legendarni napadač Alan Shearer bi da Kane promijeni klub.

Oglasi

"Ako Harry želi ići u Bayern, sam ću ga odvesti tamo", rekao je Sherar, doduše i kroz smijeh, svjestan da Kane polako ruši njegov rekord. Nekadašnji napadač Newcastlea je od augusta 1992. do aprila 2006. zabio 260 golova na 441 utakmici Premier lige, dok je Kane na 320 utakmica došao do brojke od 213 golova.

"Istina, vjerovatno je svaka nada uzaludna. Harry ima skoro 30 godina, ali dobro se brine o sebi, nije imao većih povreda i savršeno je sposoban vratiti se u Englesku za nekoliko godina i zabiti dovoljno golova da me prestigne. Ipak...daj mi ključeve i GPS i ja ću voziti..."

Prelaskom Kanea u Minhen, Shearer bi barem zasad zadržao svoj rekord. Bivši engleski reprezentativac vjeruje da bi Kane bio iznimno uspješan u Bayernu.

"Ako se preseli u Njemačku, Harry bi nedvojbeno osvojio prvenstvo, a također bi imao dobre šanse osvojiti Ligu prvaka".

Kane i Bayern su se dogovorili oko transfera, dok Tottenham još nije spreman pustiti napadača. Bayernova prva ponuda od 70 miliona eura odmah je odbijena, Spursi žele najmanje 100 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Bayernov bivši tehnički direktor Michael Reschke teško može i zamisliti prelazak Tottenhamove zvijezde, napadača Harryja Kanea, u Minhen. "Iznenadio bih se da ode iz Engleske", napisao je Reschke u kolumni za "Kicker".

Kane je u dresu londonskih Pijetlova odigrao 435 utakmica i postigao je fenomenalnih 280 golova. Trofeji su izostali i čini se da je došlo vrijeme za rastanak.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kakva crna liga prvaka , sa Bayernom može osvojiti samo burek ligu !!!
0 1
FudbalskiZnalac
Upravu je, vece je to dostignuce nego osvajanje saban lige
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi