Oglasio se Tuchel: Nadao sam se da ovo neću pisati dugo godina...

Bivši trener Chelseaja

Oglasio se Tuchel: Nadao sam se da ovo neću pisati dugo godina...

E. Ganibegović

Najveća senzacija prvog kola Lige prvaka viđena je u Zagrebu.

Dinamo je pogotkom Oršića srušio Chelsea, da bi nakon toga londonski tim smijenio trenera Thomasa Tuchela.

Njemački stručnjak se sada po prvi put oglasio nakon razlaza sa Chelseajem, a iz njegove poruke jasno se može zaključiti da je tužan zbog svega.

Tuchel, koji je osvojio četiri trofeja tijekom svog mandata na Stamford Bridgeu, priznao je da je odluka kluba da ga otpusti bila "poražavajuća" jer bi volio dugo ostati na klupi Chelseaja.

"To je jedna od najtežih poruka koje sam ikada morao napisati. I to je poruka za koju sam se nadao da je neću morati pisati mnogo godina. Shrvan sam što je mojoj avanturi u Chelseaju došao kraj.

To je klub u kojem sam se osjećao kao kod kuće, profesionalno i lično. Veliko hvala svom osoblju, igračima i navijačima koji su učinili da se od samog početka osjećam kao kod kuće.

Ponos koji sam osjetio kada smo osvojili Ligu prvaka i Svjetsko klupsko prvenstvo ostat će sa mnom cijeli život.

Počašćen sam što sam bio dio historije ovog kluba, a uspomene nastale u posljednjih 19 mjeseci uvijek će imati posebno mjesto u mom srcu", poruka je koju je objavio Tuchel.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Thomas Tuchel postavljen je na trenersku klupu Chelseaja 26. januara 2021. godine. Vodio je londonski klub u tačno 100 utakmica, s prosjekom od 2,07 poena po utakmici. 

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi