Bayern upropastio posao kojeg je završio Hasan Salihamidžić - Sad im traže mnogo više novca
(AP Photo/Matthias Schrader)

Pregovori pali u vodu

Bayern upropastio posao kojeg je završio Hasan Salihamidžić - Sad im traže mnogo više novca

Midhat Šljivak

Hasan Salihamidžić dobio je otkaz na mjestu sportskog direktora Bayerna na kraju prošle sezone. Rukovodstvo njemačkog velikana smatralo je kako je Braco već potrošen u svom poslu, ali im se to već sveti. Bayern bi sada mogao ostati bez Alphonsa Daviesa jer su nasljednici u pregovorima sa sjajnim bekom upropastili dogovor kojeg je imao s Hasanom.

Hasan Salihamidžić je šest godina radio fenomenalan posao na mjestu sportskog direktora Bayerna. Ipak, nakon samo jedne nešto slabije sezone u kojoj je Bayern uzeo samo titulu prvaka Njemačke, čelnici kluba su mu pokazali izlazna vrata.

Dosta je navijača bavarskog kluba koji žale za odlukom o smjeni Salihamidžića. Braco je radio odličan posao, završio je brojne sjajne transfere, a zaslužan je i što Harry Kane trenutno nosi dres bavarskog velikana.

Međutim, otkaz Salihamidžiću napravio je problem u pregovorima o novom ugovoru sa sjajnim kanadskim fudbalerom Alphonsom Daviesom. Hasan je s njim i agentima već ima dogovor o produžetku saradnje i sve je trebalo samo da se prenese na papir.

Sada je situacija međutim potpuno drugačija. Odlaskom Salihamidžića propao je i dogovor i sada je Davies odlučio tražiti mnogo više novca.

Oglasi

"Plata je glavna tema razgovora o produžetku saradnje s Alphonsom Daviesom. Na početku godine Hasan Salihamidžić je dogovorio sve uz platu od 12 miliona eura na godišnjem nivou. Međutim, nakon otkaza Salihamidžiću, razgovoru su stali na šest mjeseci", piše Bild i dodaje:

"Sada se razgovara o dosta drugačijim uslovima. Ljudi koji se brinu za karijeru Alphonsa Daviesa traže mnogo više novca", navodi se.

Kanađanin je ugovorom za Bayern vezan do ljeta 2025. godine. Međutim, sve su manje šanse da će on i naredne sezone nositi dres tima iz Minhena.

Pregovori oko novog ugovora su 'zapeli'. Real Madrid je bacio oko na 23-godišnjeg lijevog beka, a prema informacijama iz Španije, on je itekako zainteresovan za pojača Kraljeve.

Alphonso Davies je jedan od najbržih fudbalera svijeta (Foto: EPA)

Neće biti nikakvo iznenađenje ako Davies napusti Bayern i karijeru nastavu u Realu ili negdje drugo. Ne nazire se dogovor s bavarskim velikanom i on bi nakon više od pet godina mogao otići iz Minhena.

Oglasi

Alphonso Davies je u Bayern stigao iz ekipe Vancouvera za 14 miliona eura. Njegovo dovođenje ispostavio se kao pravi potez Hasana Salihamidžića i on je postao jedan od najboljih bekova svijeta.

Za najveći njemački klub 23-godišnji fudbaler odigrao je 172 utakmica i ima učinak od osam golova i 28 asistencija.

Hasan Salihamidžić dobio ogromnu odštetu od Bayerna

Hasan Salihamidžić dobio je ogromnu odštetu za otkaz u Bayernu. Ona je višemilionska.

Bayern je prekršio odredbe ugovora kojeg je imao s legendarnim reprezentativcem Bosne i Hercegovine. To ih je na kraju i koštalo.

Prema informacijama koje dolaze iz Njemačke, Braco je od otkaza u minhenskom klubu naplatio između šest i osam miliona eura.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Povezivao se slavni Hercegovac s brojnim poslovima nakon Bayerna. Međutim, on je još uvijek 'slobodan agent' i uživa u odmoru s porodicom.

Činjenica da je radio fenomenalan posao u Bayernu i da ima brojne veze širom svijeta, otvara mu brojna vrata i vidjet ćemo hoće li uskoro prihvatiti neku od ponuda.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi