Thuram dobro pamti igrača koji ga je najviše ponizio: "Čuvam njegovu sliku u uredu"

Legendarni Francuz otkrio

Thuram dobro pamti igrača koji ga je najviše ponizio: "Čuvam njegovu sliku u uredu"

Admin Čaušević

Lillian Thuram je među najboljim desnim bekovima u historiji fudbalske igre Legendarni Francuz je obilježio jednu eru i mnogi ga pamete kao neprelaznog u odbrani.

Thuram je tokom karijere kako u reprezentativnim tako i u klupskim utakmicama igrao protiv tada najboljih napadača svijeta, međutim samo jedan mu je uspio zadati glavobolju.

Pomalo iznenađujuće bivši član Trikolora je za igrača s kojim je imao najviše problema izabrao omalenog i brzonogog Pedra Munitisa.

Thuram je Munitisa upamtio na utakmici Evropskog prvenstva 2000. godine. Španac ga je "lomio" cijelog meča, a defanzivac je napravio i penal nad tadašnjim ofanzivcem Crvene furije.

"Ne pamtim imena igrača i stadiona. Međutim, Munitisa se sjećam odlično. To je igrač koji mi je zadao najviše problema na terenu. Pitao sam se ko je ovaj igra. Da bi me smirio Karambeu mi je rekao da me Munitis prošao samo jednom. Ponekad imam noćne more zbog njega."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"U svom uredu imam njegovu fotografiju jer je poniznost i poštovanje nešto što se mora njegovati", poručio je legendarni Francuz.

Inače, vrhunac slave Munitis je doživio kada je s Realom osvojio Ligu prvaka 2002. godine, a najveći trag ostavio je u dresu Racing Santandera gdje je počeo, ali i završio karijeru.

Top Komentari

RASanticeva
Munitis na PES6 kao da mu je motor u guzici - predobar igrac za staviti na RW i samo pici na ubacaj sa krila
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi