Zaustavili u centru grada igrača Milana i tretirali ga kao kriminalca, a onda su saznali ko je on

Promijenili svoj stav kada su čuli koga su zaustavili

Zaustavili u centru grada igrača Milana i tretirali ga kao kriminalca, a onda su saznali ko je on

E. Čaušević

Francuski veznjak Tiemoue Bakayoko našao se u centru pažnje italijanske javnosti nakon što ga je jučer zaustavila policija u centru Milana.

Na društvenim mrežama pojavio se video na kojem se vidi kako je policija zaustavila automobi, te su policajci tražili od vozača i suvozača da izađu iz automobila kako bi ih provjerili.

Na videu se vidi kako su policajci dosta grubo tretirali Bakayoka i ponašali su se prema njemu kao da su zaustavili nekog kriminalca, ali se potom sve preokrenulo.

Jedan od policajaca prišao je kolegi koji je pretresao Bakayoka i saopštio mu je da se radi o fudbaleru Milana što oni u početku nisu shvatili jer očito nisu prepoznali odmah ovog 27-godišnjeg igrača.

Nakon što mu je kolega rekao koga pretresaju policajac je odmah promijenio svoj stav i prestao je s pretresanjem Bakayoka, a italijanski mediji čak navode da mu se izvinjavao.

Ovaj video pokrenuo je lavinu kritika u Italiji jer su mnogi poručili da su Bakayoka tako pretresali samo zato što je crnac i da se jasno vidi da je to bilo na rasnoj osnovi jer su odmah promijenili stav kada su saznali o kome se radi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Policajac je čak govorio da će uhapsiti Bakayoka iako je on samo bio suvozač, no na kraju je završio sa izvinjavanjem kada je shvatio da je to veznjak aktuelnog prvaka Italije.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi