Sjajan potez Milana: Ibrahimović je najbolji dokaz kako klubovi trebaju da tretiraju svoje legende

Ostaje na San Siru

Sjajan potez Milana: Ibrahimović je najbolji dokaz kako klubovi trebaju da tretiraju svoje legende

Endin Čaušević

Švedski napadač Zlatan Ibrahimović još uvijek nije spreman da okači kopačke o klin.

Ibrahimović je prošle sezone uspio da s Milanom osvoji titulu prvaka Italije i ispuniio je time cilj zbog kojeg se vratio na San Siro.

Međutim, iako je na kraju sezone operisao koljeno i čeka ga pauza od pola godine iskusni napadač je odlučio da još uvijek neće u penziju i cilj mu je da i naredne sezone nosi dres Rossonera.

Ta želja će mu se ispuniti jer su čelnici Milana odlučili da Ibrahimoviću ponude novi ugovor kako bi mu se na taj način odužili za sve što je on dao za ovaj klub.

Ibrahimović će u narednim danima potpisati jednogodišnji ugovor s Milanom i sve bi trebalo uskoro biti ozvaničeno.

Iako će za nekoliko mjeseci proslaviti svoj 41. rođendan jasno je da se Ibra i dalje odlično osjeća i vjeruje da može igrati na visokom nivou što je i dokazao prethodne dvije sezone u dresu Milana.

Također, Ibrahimović neće zarađivati kao nekada, te će za sezonu u Milanu inkasirati oko milion eura, plus dodatni bonusi koji će ovisiti o njegovim partijama na teren. Ibrin povratak na teren očekuje se tek početkom iduće godine.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U Milanu su svjesni da Ibrahimović s takvim stanjem ne bi sigurno nigdje dobio ugovor, ali je previše zadužio ovaj klub i žele bar na neki način da mu se oduže što je zaista odličan potez Rossonera.

Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Husrefbeg22
On je promijenio 10-tak klubova trceci za novcem. Tako da je igrao za novac a ne za klub sto ga voli. Nikakav on nije legenda. Obican saronja s sarama po tijelu s osam osnovne u glavi koji zna igrati nogomet a to je danas preplaceno (nazalost ostalih pametnih, cestitih i skolovanih ili vrijednih radnika koji grade monumentalna gradevinska zdanja).
2 4
GuiliDamou
Ibrahimovic nije samo legenda, a bitno je razlikovati takve stvari! Prosla sezona, njegov “influence” koji je imao na svlacionicu i ekipu, pa i golove koje je zabio, nikad prvaci nebi bili da on nije bio tu. Tako da, pricu o tretmanu i legendi okacite macku o rep, dobro znaju u Milanu sta im on znaci…
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi