Tim koji pobjeđuje se (ne) dira: Samo jedna promjena Prosinečkog za Austriju

Kojih će 11 istrčati na Bilino polje

Tim koji pobjeđuje se (ne) dira: Samo jedna promjena Prosinečkog za Austriju

Više nego ikada krilatica kako se pobjednički tim ne mijenja dovedena je u pitanje nakon utakmice naše reprezentacije protiv Sjeverne Irske.

Ono šta su nam počinili ljudi, makar da smo slavili sa 6:1, nešto je što ni najstariji ljudi ne pamte. Ne samo kada je naša reprezentacija u pitanju, nego inače. Možda se jedino još 1998. desilo da ubjedljivo dominantniji tim izgubi, u čuvenom finalu play offa kada je Željezničar osvojio svoju prvu titulu u samostalnoj BiH...

Pa premda ni Prosinečki nije bio zadovoljan načinom kako smo iznosili lopte i koliko dugo smo ih uspjeli zadržavati, za utakmicu sa Austrijom večeras od 20.45 u sklopu drugog kola Lige nacija naš selektor ne namjerava ništa drastično mijenjati.

Kako sam kaže uvijek dan prije utakmice ima iskristaliziranih prvih 11, a u odnosu na meč od prije četiri dana u Belfastu, očekuje se tek jedna promjena. Umjesto na desnom beku neprirodnog Muhameda Bešića naći će se Darko Todorović i to je to.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Koliko god vezni red u Belfastu bio neuvjerljiv, Prosinečki ipak više vjeruje Cimirotu i Sariću uz neprikosnovenog Pjanića, nego Kruniću, Prciću i eventualno Bešiću.

Top Komentari

MirzaBarucic
Stavi Besica kao zadnjeg veznog a Pjanica isturi prema Dzeki. Je li do mene?
56 9
Keno
Nije valjda da ce opet Civic igrati, monak je stvarno odigrao lose
52 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi