Zvučno ime stiže u napad Fenerbahčea, pitanje je kako će reagovati Edin Džeko

Pronašli su golgetera za zimu

Zvučno ime stiže u napad Fenerbahčea, pitanje je kako će reagovati Edin Džeko

Edmir Škorić

Lider turske Superlige, Fenerbahče, nastoji se pojačati već u januaru i to na nekoliko pozicija, a turski mediji već su otkrili koji bi to igrači trebali da dođu u grad na obalama Bosfora.

Fenerbahče je sa 19 pobjeda otvorio sezonu, no dojam je pokvaren proteklih sedmica. Najprije je turski velikan u derbiju izgubio i to kod kuće od Trabzonspora sa 3:2, da bi potom izgubio sa 2:0 od Ludogoreca u Konferencijskoj ligi, a u posljednjem susretu, odigranom prošlog vikenda, remizirao je kao gost s Adana Demirsporom u duelu bez golova.

Iako igre Fenera u posljednje vrijeme nisu bile na zavidnom nivou, tim i dalje drži prvo mjesto u ligi sa 31 bod, koliko doduše ima i gradski rival Galatasaray, a plasman u nokaut fazu Konferencijske lige izgleda izvjesno, pa nema razloga za neku veću paniku.

Međutim, mediji u Turskoj pišu da su svejedno u klubu donijeli odluku da se pojačaju već tokom januara, a očekuju se barem tri akvizicije - jedan igrač u odbrani, jedan u veznom redu i jedan u napadu.

Kada je vezni red u pitanju, navodno je i dalje želja trenera Ismaila Kartala reprezentativac BiH Rade Krunić, ali dosta toga ovisi o Milanu. Rossoneri su ljetos već odbili pristojnu ponudu iz Istanbula, ali Fener ne plnira odustati od Fočaka.

Oglasi

A kada je napad u pitanju, tu se sprema veoma zvučno pojačanje i navijači su se jako obradovali današnjim turskim glasinama. Iako imaju sjajnog Edina Džeku, u Feneru smatraju da im treba još jedan vrhunski strijelac, pošto forma Michyja Batshuayija nije zadovoljavajuća.

Timo Werner - Nijemac od zime u Turskoj? (Foto: EPA)

Zato su se odlučili da dovedu njemačkog reprezentativca i često osporavanog napadača Timu Wernera, koji je doduše znao da se proslavi nekim nestvarnim promašajima, ali ipak posjeduje kvalitete kojima bi mogao doprinijeti Feneru da prvi put od 2012. godine postane prvak svoje zemlje.

Timo Werner ima poseban motiv - mora da se dokaže da bi išao na Euro

Werner, koji je znatno iznad standarda lige u smislu presinga, igrač je koji svojom velikom fizičkom snagom i brzinom može ponuditi alternativu İsmailu Kartalu u mnogim ofanzivnim stvarima.

Osim toga, njegova želja za dokazivanjem s motivacijom odlska na Euro 2024 također je vrlo važan plus. On je kao produkt Stuttgarta otišao u Leipzig 2016. za 23 miliona eura, a Chelsea je 2020. pobijedio u utrci s Liverpoolom i doveo Wernera za 53 miliona eura.

Ipak, 27-godišnji napadač, koji u engleskoj ekipi nije mogao pronaći ono što je očekivao, vratio se u Leipzig 2022. godine za 20 miliona eura. Werner je postigao 24 gola i upisao 6 asistencija u 57 nastupa za njemačku reprezentaciju.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Ove sezone nije posebno raspucan, dao je tek dva gola na osam utakmica u Bundesligi, ali doduše nije pretjerano puno igrao. Imao je i problema s povredama, a uglavnom je ulazio s klupe.

U Fenerbahčeu vjeruju da bi ga mogli dovesti za neku razumnu cijenu, s tim da je veoma realna opcija da ga dovedu na posudbu. On želi da igra, da se izbori za mjesto u reprezentaciji Njemačke za Euro, a Fenerbahčeu je neophodna dodatna energija u ofanzivi, pa bi to mogla da bude sasvim lijepa saradnja, no ostaje da se vidi da li je Leipzig spreman da ga pusti ponovo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti