Wernerovih najboljih pola sata u karijeri i gol kakav nikada prije nije postigao

Leipzig uvjerljiv

Wernerovih najboljih pola sata u karijeri i gol kakav nikada prije nije postigao

Edmir Škorić

U subotu u standardnom terminu od 15 sati i 30 minuta počele su četiri utakmice 28. kola njemačke Bundeslige, a nakon 45 minuta igre viđeno je čak osam pogodaka, odnosno u prosjeku dva po meču.

Prosjek je uveliko popravio Leipzig, koji vodi sa 3:1 protiv Augsburga uz šou njemačkog reprezentativca Tima Wernera, koji je u razmaku od tri minute postigao dva gola.

Iako je gost poveo rano, u petoj minuti, golom Mairea, uslijedio je brzi povratak Leipziga koji preko Kampa u 10. minuti dolazi do 1:1. Asistirao je Werner.

Onda Werner u 32. minuti zabija za 2:1, da bi već u 35. minuti postigao gol karijere na uzvraćenu asistenciju Kampla.

Gosti, koji igraju bez suspendovanog reprezentativca BiH Ermedin Demirovića, djeluju za sada nemoćno, a Leipzig sve bliže 15. pobjedi s kojom bi izbio na treće mjesto tabele.

Oglasi

Bayern golom Pavarda vodi s 1:0 protiv Hoffenheima i nema pravo na kiks ako želi ostati prvi, pošto Borussia Dortmund, koja sada ima dva boda manje, već vodi sa 2:0 u Stuttgartu i ima igrača više. Haller i Malen su bili strijelci za Milionere u prvom dijelu, a kod Švaba je Mavropanos u 39. minuti dobio drugi žuti karton.

U toku je i duel Koelna i Mainza, a gost vodi sa 1:0. Strijelac jedinog gola do sada bio je Ajorque u 17. minuti.

Naravno, najviše pažnje privlači duel Bayerna i Hoffenheima. Za domaće je starter Leroy Sane, samo nekoliko dana nakon što ga je udario saigrač Sadio Mane.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Baš kako se i očekivalo, Manea nema zbog suspenzije, a morao je i da plati klubu 500.000 eura novčane kazne. U međuvremenu se bivši napadač Liverpoola svima ispričao, pa su stvari danas u Bavarskoj mnogo pozitivnije.

Odrazilo se to očito i na samu igru Bayerna koji vodi sa 1:0 na poluvremenu protiv Hoffenheima, s tim da je mogao da bude i uvjerljiviji da je iskorstio još neku od šansi koje je imao.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi