Posao sklopljen: Timo Werner predstavljen u novom klubu
Timo Werner stigao na posudbu u Tottenham. Foto: tottenhamhotspur.com

Stigao na posudbu u Spurse

Posao sklopljen: Timo Werner predstavljen u novom klubu · Zvanično

Eldar Ganibegović

Ozvaničen je novi posao među najjačim klubovima Evrope. Tottenham je zvanično potvrdio kako je na posudbu doveo napadača Timu Wernera.

Londonski Tottenham zvanično je potvrdio dolazak Time Wernera. Njemački napadač dolazi iz RB Leipziga na posudbu.

Dogovor između klubova podrazumijeva da će do kraja sezone biti na posudbu. Na ljeto će Spursi imati opciju da otkupe njegov ugovor za 17 miliona eura.

Tokom ove sezone Timo Werner nije zadovoljio igrama u Leipzigu. Postigao je samo dva gola na 14 nastupa.

Vidjet ćemo šta će pokazati u Tottenhamu. Spursi se bore za mjesto u Ligi prvaka, no ako se ukaže prilika, sigurno će napasti i prvo mjesto, odnosno titulu prvaka Engleske.

Oglasi

Podsjetimo, Tottenham aktivno radi i na dovođenju Radua Dragusina. Engleski mediji su ga već proglasili novim igračem Tottenhama, a pisali su i o njegovoj atraktivnoj ljepšoj polovini.

Timo Werner se nije proslavio u Chelseaju

Timo Werner je igrao već u Engleskoj i to za Chelsea. Stigao je 2020. godine za 53 miliona eura iz RB Leipziga u koji se vratio dvije godnie kasnije za 20 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Iako je s Chelseajem osvojio Ligu prvaka, on se svojim igrama nije proslavio. Imao je neke nevjerovatne promašaje za svog mandata među Plavcima.

Inače, dijete je Stuttgarta iz kojeg je za 23 miliona eura 2016. godine stigao u RB Leipzig u kojem se probio na veliku scenu. Za reprezentaciju Njemačke je igrao 57 puta i postigao 24 pogotka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti