Žestok duel Titea i novinara: Izgubio kontrolu i rekao riječi koje nije trebao

Iskalio svu nemoć

Žestok duel Titea i novinara: Izgubio kontrolu i rekao riječi koje nije trebao

E. Oštraković
Teme:

Brazil je večeras eliminisan sa Svjetskog prvenstva, a u četvrtfinalu izbacila ih je reprezentacija Hrvatske nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca.

Na ovo Svjetsko prvenstvo su Brazilci stigli kao prvi favoriti za osvajanje, ali su eliminisani u četvrtfinalu.

Nakon utakmice ostavku na mjesto selektora podnio je Tite, ali se prije toga obratio medijima na press konferenciji.

Novinari iz Brazila bili su naravno "najžešći" sa pitanjima, a ni Tite nije htio više da šuti, te je bilo dosta burno.

Na pitanje zašto je Brazil igrao loše večeras, Tite je svu krivicu svalio na medije.

"Loše smo organizovani? Pa vi ste razlog, vi, mediji. Uvijek imate neke svoje analize. Imamo dobre napadače, želimo da kontrolišemo igru. Bilo je nogometaša koji su trebali spriječiti kontru Hrvatske u drugom produžetku. Htjeli smo zatvoriti sredinu terena, pratiti njihov vezni red. Imali su samo jedan udaracu u gol. Samo jedan udarac", rekao je Tite.

Oglasi

Zamjerili su mediji Titeu što je odmah nakon jedanaesteraca otišao u svlačionicu.

"Možda sam trebao ostati na terenu sa njima. Međutim i kada smo pobjećivali nisam ostajao slaviti. Jeste li me vijdeli da slavim? Možda sam mogao ostati na teremnu, ali ponosan sam na njih", kaže Tite.

Zanimalo je novinare kako je Brazil uspio izgubiti ovu utakmicu.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Pa nisam je izgubio samo ja nego cijela ekipa. Htjeli smo da dominiramo. Naša strategija je bila da napadamo, da dižemo tempo. Imali smo deset udaraca na gol, a oni samo jedan", rekao je nervozni Tite.

Ostaje da vidimo ko će biti naredni selektor Brazila koji će pokušati da osvoji zlatno na Mundijalu koji će se igrati za četiri godine.

Top Komentari

King_Kenny
...covjek u pravu 100%,razvalili su ih,ali nisu imali srece...baksuzluk je jedini naziv za to sto su ovi u 120 minuta imali 1 sut u okvir i zabili gol...ja njega ne bi otpustao...igrali su najljepsi fudbal,tragedija je sto su ispali na takav nacin od mnogo losije ekipe...
5 2
Mehinaldo
Ma ovaj trener je debil najveci i on je sve kriv vadi dva najbolja igraca pogotovo viniciusa najbolji njihov igrac na prvenstvu Sta sere pa tvrda utakmica niko nije nesto odigrao on ga zamjeni u 60 toj min a raphinja je prevara po meni vini je za njega svijet izmislio i richarlisona izvodi nikakve potrebe nema i uvodi onu sohu neku smijesan selektor sa ovakvom ekipom ne smije rizikovati nista *****a
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi