Tite o pozivu za Neymara: Nismo neodgovorni da se igramo sa zdravljem igrača

Selektor Brazila o svojoj prvoj zvijezdi

Tite o pozivu za Neymara: Nismo neodgovorni da se igramo sa zdravljem igrača

I dalje se najviše priča o Neymarovoj "transfer drami", ali Brazilac je sada spreman vratiti se na teren i to u dresu svoje reprezentacije.

Selektor Brazila Tite je pred mečeve sa Kolumbijom i Peruom poručio da je Neymar "značajna sila" u svjetskom fudbalu, te da su samo Lionel Messi i Cristiano Ronaldo na višem nivou od njega.

2019. godina nije tekla po planu za Neymara, s obzirom da je značajan period proveo na oporavku od povreda, propustio je i Copa Americu, našao se u problemima zbog optužbi za silovanje i ostao bez povratka u Barcelonu.

Iako ove sezonej još nije odigrao takmičarski meč za svoj PSG, Tite je Neymara pozvao za predstojeće prijateljske mečeve Brazila.

"Oporavio se od povrede koja ga je, kao što se svi sjećaju, spriječila da nastupi na Copa Americi... Da nije spreman ne bi bio u reprezentaciji. Nismo neodgovorni da isforsiramo situaciju kada je u pitanju zdravlje igrača... Štab i ja ćemo veoma pažljivo pratiti njegov napredak... On je spreman, sposoban je uraditi ono što timu treba", izjavio je Tite.

"50% golova Brazila kada igra Neymar dolazi upravo zahvaljujući njegovim pogocima i asistencijama. Kada su indivudalne tehničke kvalitete u pitanju Lionel Messi je na vrhu, kao i Cristiano Ronaldo jer su oni iz druge generecije", istakao je Tite i dodao da bi Neymara i novu zvijezdu Real Madrida Edena Hazarda stavio u isti "koš" iako Brazilac ima bržu egzekuciju što ga čini nezaustavljivim.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi