Titula u Bambergu, Đedovićev Bayern nije uspio

BBL, finale

Titula u Bambergu, Đedovićev Bayern nije uspio

E. Škorić

Košarkaši Brose Basketsa osvojili su naslov u njemačkoj Bundesligi, pošto su u majstorici finalne serije doigravanja savladali Bayern sa 88:84.

U Bambergu su domaći košarkaši pred svojim navijačima, u petoj utakmici doigravanja, slavili protiv Bayerna, pa su tako postali prvaci Njemačke.

Domaća ekipa je imala 26:19 vodstvo nakon prve četvrtine, a na poluvremenu je već bilo plus 17 za Brose Baskets.

Nešto bolje izdanje Bayerna u nastavku, ali je Bamberg mirno održavao prednost i na kraju stigao do trijumfa za šampionsko slavlje.

Trevor Mbakwe je predvodio Brose Baskets sa 20 poena, dok je Darius miller ubacio 12 poena. John Bryant je bio najefikasniji kod gostiju iz Minhena sa 16 poena, a Staiger je dodao 12 poena.

Naš reprezentativac Nihad Đedović ubacio je devet poena za Bayern uz pet asistencija, jednu ukradenu i tri izgubljene lopte.

Dodajmo da je Brose Basketsu ovo sedma titula, prva nakon sezone 2012/13.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.