"To se ne bi trebalo otkrivati, ali moram reći da se bojimo Džeke i De Rossija"
(Foto: EPA) CSKA je u prošlom kolu grupne faze LP golom Vlašića savladao Real Madrid, a sutra Hančarenkine izabranike čeka gostovanje na Olimpicu.

Trener CSKA pred sutrašnji meč

"To se ne bi trebalo otkrivati, ali moram reći da se bojimo Džeke i De Rossija"

Roma ne dočekuje nastavak takmičenja u Ligi prvaka u najboljem raspoloženju s obzirom da su Di Francescovi izabranici za vikend upisali poraz od SPAL-a u Seriji A.

Fudbaleri Rome će priliku da poprave utisak imati već sutra kada na Olimpico stiže moskovski CSKA protiv kojeg će odigrati meč 3. kola grupne faze Lige prvaka.

Ipak, neće Roma imati lagan zadatak protiv lidera Grupe G koji je pred reprezentativnu pauzu golom Nikole Vlašića savladao (1:0) Real Madrid.

"Roma je i dalje vrhunski tim sa kvalitetnim igračima. Svake godine se mijenjaju, tu je stvar samo u tome kako će trener ogranizovati ekipu. Kada su ekipe poput Rome u pitanju, stvari mogu ići jako dobro, ali ponekad i loše, to smo vidjeli za vikend sa SPAL-om. Sutra ćemo vidjeti da li je loš rezultat imao nekog uticaja", izjavio je na press konferenciji pred sutrašnji duel trener CSKA Viktar Hančarenka.

"I za nas i za Romu je prioritet stil igre, razultati dolaze u zavisnosti od istog. Došli smo u Rim dva dana ranije kako bi se oporavili od gostovanja kod Anzhija i kako bi se što bolje spremili. To je nešto što često radimo kada imamo letove koji su duži od tri sata", dodao je Hančarenka, pa se osvrnuo i na najopasnije igrače Rome:

"To se ne treba otkrivati, ali moram reći da su to Edin Džeko i Daniele De Rossi, ako on bude igrao."

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Novinare je zanimalo i da li će Nikola Vlašić i Alan Džagoev biti spremni za sutrašnji meč.

"Vlašić je spreman, a Džagoev još uvijek ima neke probleme što znači da ne može igrati cijelu utakmicu, ali nadam se da će biti na terenu barem neko vrijeme", poručio je Hančarenka.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi