To se zove transfer: Iz Širokog Brijega u Sampdoriju

Mladi golman karijeru nastavlja u Italiji

To se zove transfer: Iz Širokog Brijega u Sampdoriju

Jedan od najvećih golmanskih talenata u našoj zemlji Petar Zovko karijeru će nastaviti graditi u Italiji.

Odličnim karakteristikama i velikim potencijalom ovaj dosadašnji golman kadetske selekcije Širokog Brijega je zapao za oko brojnim klubovima. Javljali su se Dinamo, Red Bull Salzburg, pa i Borussia, no izbor je na kraju pao na Sampdoriju s kojom je danas zvanično potpisao ugovor.

Italijanski mediji prenose kako je 192 centimentra visoki Zovko potpisao profesionalni trogodišnji ugovor s klubom iz Genove, a prema nezvaničnim informacijama, Širokom Brijegu će na ime obeštećenja pripasti između 50 i 75 hiljada eura.

U klubu kao što je Sampdoria mladi Zovko će imati sve uslove da dodatno napreduje, a velike zasluge za transfer pripadaju i bh. agentu sa slovenačkom adresom Elvisu Bašanoviću koji je već godinama zastupljen na italijanskom tržištu.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi