"To što se preziva Mathieu i što je došao iz Barcelone meni ništa ne znači"

Trener Sportinga jasan

"To što se preziva Mathieu i što je došao iz Barcelone meni ništa ne znači"

E. Škorić

Trener Sportinga Ruben Amorim nije se previše pravdao kada su ga pitali zašto ne igra Jeremy Mathieu.

Sporting je sinoć s 1:0 u Lisabonu pobijedio Ferreiru, a u timu nije bilo iskusnog stopera koji je ranije doveden iz Barcelone. S obzirom da se ne radi o povredi, novinare je zanimalo zašto Mathieu nije bio u timu.

"Nije mi važno da li se zovete Mathieu ili dolazite iz Barcelone. Nova sedmica je novi početak. Svi igrači moraju da se bore za svoje mjesto i to da li će igrati ovisi o njihovom radu ili ponašanju tokom sedmice", rekao je Amorim.

U 36. godini Francuz bi se mogao oprostiti od portugalskog kluba nakon završene sezone.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Postoji mogućnost da će Mathieu okončati fudbalsku karijeru i vratiti se u svoj nekadašnji klub Sochaux gdje ga čeka jedna od funkcija u menadžmentu ekipe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi