Šta se desilo s fudbalerom za kojeg je Cristiano Ronaldo govorio da će biti najbolji na svijetu?

Sporting je tada imao nevjerovatne talente

Šta se desilo s fudbalerom za kojeg je Cristiano Ronaldo govorio da će biti najbolji na svijetu?

E. Čaušević

Cristiano Ronaldo je na ljeto 2003. godine stigao u Manchester United iz Sportinga, te se to pokazalo kao pun pogodak Sir Alexa Fergusona.

Ronaldo je ubrzo postao jedan od najboljih igrača Uniteda, a 2008. godine osvojio je svoju prvu Zlatnu loptu. On je oduševio javnost svojim trikovima i bio je pravo osvježenje za engleski Premiership gdje je za šest sezona ostavio dubok trag.

Međutim, kada je Ronaldo stigao u Manchester United dao je veoma zanimljivu izjavu. Mnogi su bili oduševljeni njegovim igrama i potezima, a on je tada otkrio da u Sportingu igra fudbaler koji je bolji čak i od njega.

"Ako mislite da sam ja dobar onda sačekajte da vidite Fabija Paima", rekao je tada Ronaldo.

Paim je bio velika nada portugalskog fudbala i Ronaldo je u nekoliko navrata govorio da će biti najbolji na svijetu. On je od Ronalda mlađi tri godine i bio je u juniorima kada je CR igrao za seniorski tim Sportinga, a tada je radio čuda na terenu.

Međutim, kada je Paim trebao da napravi iskorak u svojoj karijeri počeo je praviti razne skandale van terena. Na ljeto 2008. godine otišao je iz Sportinga u Chelsea, ali se nakon samo pola godine vratio u lisabonski klub.

Nakon toga igrao je većinom u niželigašima, a potpm je igrao za klubove u Angoli, Malti, Kataru, Litvaniji, Luksemburgu, Kini... Ovaj 33-godišnjak trenutno je član portugalskog niželigaša Sao Pedro Cova.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Prošle godine završio je u zatvoru nakon što je uhapšen zbog krijumčarenja droge. Policija je tada pronašla kod njega 12 grama kokaina, te je proveo neko vrijeme u zatvoru u blizini Lisabona.

Paimu se predviđala velika karijera i kada Cristiano Ronaldo kaže da ste bolji od njega onda to zaista ima težinu. Međutim, on nije bio dovoljno posvećen fudbalu, a kada je uspio da zaradi ozbiljniju sumu novca odao se raznim porocima što ga je koštalo blistave karijere.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti