Najluđa završnica sezone ikad: U pet minuta nadoknade se promijenila tri prvaka uz gol za infarkt

Od šampiona do najvećeg gubnika

Najluđa završnica sezone ikad: U pet minuta nadoknade se promijenila tri prvaka uz gol za infarkt

A. Čaušević

Filmski finiš sezone desio se u Belgiji gdje se za pet minuta promijenila tri prvaka, a ekipa koja je imala šampionsku titulu na domak ruke je na kraju ostala i bez plasmana u Ligu prvaka.

Nakon 66 godina Antwerp je prvak Belgija i to uz splet nevjerovatnih oklonosti koje može ponuditi samo fudbal. Titula je stigla fenomenalnim golom duboko u sudijskoj nadoknadi.

Apsolutni junak i od večeras živa ikona Antwerpa je proslavljeni belgijski reprezentativac Toby Alderweireld koji je u nadoknadi na gostovanju zabio gol za historiju.

Poznati defanzivac je fantastično pogodio sa ivice kaznenog prostora u četvrtoj minuti nadoknade i bez sumnje se može reći da mu je ovo bio najbolji gol u karijeri.

U posljednje kolo Royal Union je ušao sa 46 bodova, dok je Genk imao 45, a Antwerp 46 te su ova dva tima igrala međusobni duel.

Inače, do 90. minute prvak Belgije je bio Royal Union koji je imao minimalnu prednost nad Club Bruggeom, a onda je uslijedio potpuni potop.

Oglasi

Union je primio dva gola od 89. do 93. minute, a u tim momentima Genk je bio prvak jer je imao prednost nad Antwerpom od 2:1.

Poslije toga Alderweireld je zabio za 2:2, a Club Brugge je još jednom zatresao mrežu Royal Uniona za konačnih 1:3.

To znači da je Antwerp postao prvak Belgije po prvi put od 1957. godine i igrat će kvalifikacije za Ligu prvaka baš kao i Genk.

Potražite više informacija na temu Jupiler league:

Apsolutni gubitnik nakon posljednjeg kola je Royal Union koji je do 90. minute imao šampionski pehar u rukama, a na kraju je zavšio kao treći i igrat će play-off Europa lige.

Club Brugge koji je oteo Royal Unionu titulu iz ruku te pokazao nevjerovatan nivo sportskog i takmičarskog duha će u kvalifikacije za Konfernecijsku ligu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi