Vlasnik Chelseaja kupuje klub za koji nastupa bh. reprezentativac
FOTO: EPA

Proširuje fudbalsko vlasništvo

Vlasnik Chelseaja kupuje klub za koji nastupa bh. reprezentativac

Haris Zilić

Američki biznismen i novi gazda Chelseaja Todd Boehly u planu ima da proširi svoje fudbalsko vlasništvo, ali i da Plavcima omogući saradnju sa što više klubova.

Boehly je krenuo u kupovinu francuskog prvoligaš Strasbourga za kojeg nastupa i naš Sanjin Prcić.

Navodno su prvi razgovori prošli uspješno, a Boehly bi već ove godine mogao postati vlasnik Strasbourga.

Pored navedenog, Chelsea želi i da ima još jednu "filijalu".

Poznato je da je nizozemski Vitesse dugi niz godina kao "filijala" londonskog tima. Mnogi igrači iz omladinskog pogona Chelsea su išli na posudbe u Vitesse, a sada bi još jedan klub mogao preuzeti tu ulogu.

Chelsea želi saradnju sa portugalskim Portimonenseom.

Oglasi

Boehly je imao ideju da kupi portugalski klub, ali trenutni vlasnici nisu htjeli da čuju za tu ideju, ali pristali su na dogovor da portugalska ekipa bude na neki način bude dio Chelseajeve porodice.

Tako bi recimo igrači koji nemaju zapaženiju minutažu u londonskom klubu išli na posudbe u Portimonense, ali i neki drugi transferi bi bili iskorišteni u saradnji ova dva tima.

Boehly je želio također sprovesti plan francuske kupovine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Imao je viziju da kupi tri francuska kluba, a Pored Strasbourga, imao je želju da bude vlasnik Sochauxa i Bordeauxa dva poznata kluba koja su u drugoligaškom društvu.

Međutim, pomenuta ideja je propala i ostao je samo Strasbourg koji će po svemu sudeći vrlo brzo biti u vlasništvu američkog biznismena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi