Prodat je Chelsea, Abramovich neće dobiti ni euro!

Plavci dobili novog gazdu

Prodat je Chelsea, Abramovich neće dobiti ni euro! · Zvanično

Admin Čaušević
Teme:

Chelsea je poslije višesedmičnih nagađanja konačno dobio novog vlasnika.

Otkako je Velika Britanija suspendovala imovinu Romana Abramovicha ruski tajkun je odmah odlučio da proda klub od kojeg je napravio svjetskog giganta.

Oko dva mjeseca se nagađalo ko će kupiti Chelsea, da bi u noći s petka na subotu stigla konačna potvrda o promjeni vlasničke strukture.

Novi gazda londonskog kluba je Todd Boehly (46) koji je inače suvlasnik slavne NBA franšize, LA Lakersa.

Boehly je zajedno s nekoliko partnera i kompanijom Clearlake dogovorio preuzimanje Chelseaja za cifru od 4.2 milijarde eura.

Primopredaja vlasničke strukture bit će obavljena do kraja mjeseca, tačnije čim britanska vlada da zeleno svjetlo. To znači da će Plavci dobiti licencu za učešće u novoj sezoni Premiershipa i Lige prvaka.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Interesantano je da Abramovich od prodaje Chelseaja neće dobiti ni eura, te će kompletan iznos donirati za pomoć Ukrajincima stradalim od ruske agresije.

Boehly, koji prema Forbesu raspolaže imovinom od 4.5 milijardi eura se obavezao da će u narednom periodu u londonski klub uložiti 2 milijarde eura.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BaboBih
Velika je razlika između "nece dobiti ni euro".. i "sve što dobije donirat ce za..."
12 0
Gr0hot
Carefreee ….
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi