Tolja: Želimo igrati zapaženu ulogu u novoj sezoni

Trener Novog Travnika za SportSport.ba

Tolja: Želimo igrati zapaženu ulogu u novoj sezoni

Samir Mlaćo

Nogometaši Novog Travnika u svojoj prvoj pripremnoj utakmici u sklopu priprema za novu sezonu Prve lige Federacije jučer su savladali Bosna Semu sa 5:1, te tako pokazali da imaju veoma kvalitetnu momčad.

Briljirao je Ivan Mamuša sa tri pogotka, a trener Novotravničana, iskusni Almir Tolja, pružio je priliku svim igračima kako bi mogao vidjeti na koga može ozbiljno računati za naredne akcije.

"Zadovoljan sam rezultatom, ali ne toliko igrom. Tek smo počeli prije šest-sedam dana i radimo naporno, a noge su teške. Ovo nije pravi omjer snaga, a potrefilo nam se da smo dali pet golova i to me izuzetno raduje. I poslije odlaska našeg najboljeg strijelca Borisa Gavrića mi smo dali pet golova", kazao je Tolja za SportSport.ba.

Novotravničani se u narednoj sezoni ne žele boriti za opstanak, a nekadašnji golman reprezentacije naše zemlje priznaje da je  klubu potrebno još pojačanja.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Još uvijek tražimo jednog napadača i jednog ili dva stopera da kompletiramo ekipu. Ja mislim da će Novi Travnik ove godine igrati zapaženu ulogu i da se neće dozvoliti da bude u zoni za opstanak. To je i glavni cilj, mi nismo nešto bogat klub i u granicama smo svojih mogućnosti. Većinom su to domaći momci, mislim i među najmlađim smo ekipama u ligi,  te se nadam da ćemo i ove godine obradovati naše vjerne navijače", dodao je Tolja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi