Tomić: Čast je nositi dres reprezentacije, nadam se novom pozivu
FOTO: SPS

Sjajni vezista briljira u Sloveniji

Tomić: Čast je nositi dres reprezentacije, nadam se novom pozivu

Samir Mlaćo

Odlazak u Olimpiju iz Ljubljane pokazao se kao pravi potez za Tomislava Tomića. Sjajni vezista postao je dirigent igre ekipe koju sa klupe predvodi Igor Bišćan. 

U Prvoj ligi Slovenije Tomić je upisao 16 nastupa, a nedavno je dobio i poziv selektora "A" reprezentacije BiH Roberta Prosinečkog, te time potvrdio da se nalazi u sjajnoj formi.

Za službenu stranicu Olimpije Tomić je govorio o nastupima za "A" reprezentaciju BiH, Premijer ligi BiH, igrama u Olimpiji...

"Predstavljati svoju zemlju je nešto najljepše. Već ranije, dva puta su me zvali u reprezentaciju, ali nisam debitovao. Želio bih da se zahvalim selektoru koji mi je ponudio ovu priliku i sa velikom časti sam nosio dres BiH. Snovi svakog igrača su da zaigra za nacionalnu reprezentaciju, te nikada neću zaboraviti ova dva nastupa. Sa druge strane, sa dobrim igrama u Olimpiji, pobrinut ću se da me selektor pozove i za naredne akcije", kazao je Tomić.

U dosadašnjoj karijeri okušao se i u Grčkoj, ali je sada jasno da je to bio pogrešan potez. Dao je komentar i o bh. šampionatu.

"Prvenstvo BiH je podcijenjeno. Postoji puno kvalitetnih igrača, pokušao sam u Grčkoj i nisam se dugo zadržao, a sada sam u Sloveniji, gdje mi je veoma lijepo. Osjećam se kao da sam već dugo ovdje".

Slovence je zanimalo i odakle velika mirnoća u igri kod Tomića, s obzirom da je prema njihovom mišljenju loptu mu gotovo nemoguće uzeti.

"Olimpija igra više defanzivno nego u prošlosti. U BiH sam bio više uključen u ofanzivne akcije, ovdje je malo drugačije. Znam koja je moja uloga, šta radim na terenu i pokušavam to odraditi na najbolji mogući način. Moj posao je da uzmem loptu i započnem napad. Nije da postiže golove, ali budite sigurni da ću i to učiniti ukoliko mi se ukaže prilika".

Olimpija je ozbiljan konkurent Mariboru za prvo mjesto, a 27-godišnji vezista istakao je veliku prednost svog tima u odnosu na rivale.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

"Naša prednost je duga klupa. Siguran sam da nijedan klub u ligi to nema kao mi. Trener ima dosta igrača na raspolaganju, naročito u sredini. Radujemo se periodu koji dolazi, nadam se da ćemo pokazati našu širinu i kvalitet", dodao je Tomić.

Tomić je u BiH tri puta osvajao titulu prvaka, dva puta sa Zrinjskim i jednom sa Željezničarom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti