Karačić: S puno samopouzdanja idemo na Tušanj

Široki želi pobjedu

Karačić: S puno samopouzdanja idemo na Tušanj

Edmir Škorić

NK Široki Brijeg u nedjelju u okviru 31. kola Premijer lige BiH gostuje na Tušnju ekipi Slobode.

Širokobriježani su u prošlom kolu imali terensku incijativu protiv FK Tuzla City na Pecari, ali osvojili su na kraju samo bod (0:0), no i dalje imaju šansu da izbore Evrpu.

Stoga je ovo na Tušnju jako važna utakmica za Široki, a istu je danas na press konferenciji najavio trener Toni Karačić.

„Iako smo, iskreno govoreći, mogli i trebali mnogo kvalitetnije riješiti utakmicu protiv FK Tuzla City, htijenje i želja igrača su bili na visokom razini. I dalje sami upravljamo svojim sudbinom. Uvjeren sam kako će momci postaviti pobjednički gard i tako nastupiti do kraja“, rekao je Karačić, pa je nastavio:

„Očekuje nas nezgodna utakmica protiv protivnika koji dolaskom novoga trenera igra kvalitetniji nogomet i koji iza sebe ima niz od nekoliko pozitivnih rezultata kojima su uplovili u mirnu luku. Rasterećeniji su i organizirano djeluju prema naprijed. Ipak, znamo što nam je činiti. Moramo pobjeđivati sve do kraja“, dodao je Karačić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Jure Obšivač, iskusni defanzivac Širokog, takođe je svjestan da će biti teško.

„Cilj je izboriti Europu i sve ćemo napraviti da to ostvarimo. Dat ćemo svoj maksimum, dobra smo klapa i iz toga može proizaći naša snaga potrebna za ostvarnje zacrtanog cilja“, smatra Obšivač.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi