Ancelotti rekao da Kroos treba osvojiti Zlatnu loptu, stigao je odgovor: "On je uvijek u pravu!"

Nijemac na zalasku karijere

Ancelotti rekao da Kroos treba osvojiti Zlatnu loptu, stigao je odgovor: "On je uvijek u pravu!"

Eldar Ganibegović

Trener Real Madrida, Carlo Ancelotti, istakao je da bi Zlatnu loptu trebao da osvoji Toni Kroos koji je na zalasku karijere. Sada je stigao odgovor njemačkog veznjaka.

Toni Kroos se oprostio od igranja u španskoj Primeri utakmicom protiv Real Betisa. Još jednom će obući dres Real Madrida i to 1. juna na Wembleyju kada Kraljevi igraju finale Lige prvaka protiv Borussije Dortmund.

Nakon toga slijedi Evropsko prvenstvo u Njemačkoj i to će biti posljednje takmičenje za legendarnog veznjaka koji je odlučio završiti igračku karijeru.

Lijepe riječi o njemu dolaze sa svih strana svijeta, a naravno da je pohvalno o njemu govorio i njegov dugogodišnji trener, Carlo Ancelotti, koji je istakao kako Toni Kroos zaslužuje da osvoji Zlatnu loptu.

Nijemac je poznat kao vrlo skroman dečko kako na terenu tako i van njega, pa je uz dozu stida i šale prokomentarisao ovu izjavu Italijana i uz smijeh istakao da je njegov trener uvijek u pravu.

"Real Madrid je uvijek bio veoma dobar klub u pripremanju pobjedničkog tima. U fudbalu se morate prilagoditi igračima koje imate. Naravno, Real Madrid će jednog dana morati da nauči da igra bez Kroosa, bez Modrića, baš kao što su to radili sa Cristianom Ronaldom ili Sergiom Ramosom.

Oglasi

Madriđani ustraju i nastavljaju pobjeđivati. A to će se desiti i sljedeće sezone. I u narednoj sezoni i tako dalje.

Odlazak u penziju nikada nije bila 100% odluka jer sam uvijek imao sumnje, ali se osjećam dobro zbog onoga što sam odlučio i jako sam sretan.

Tokom cijele karijere nisam razmišljao o osvajanju pojedinačnih titula. Uvijek sam davao prioritet trofejima s klubom i reprezentacijom Nemačke. Maksimalno poštovanje prema mišljenju mog trenera! On je uvijek u pravu", istakao je Toni Kroos, a prenosi španski AS.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Završava se jedna zaista velika karijera, a Toni Kroos će imati šansu da je završi na filmski način - osvajanjem Lige prvaka, a onda i titulom prvaka Evrope na reprezentativnom nivou i to u svojoj državi.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Madridista
Po meni ipak messiju treba dati. Poklonili su mu 5-6 lopti, šta im znači još jedna?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi