Toni Kroos izjavom o odluci Irfana Peljte ostavio Madrid u nevjerici: "Ja to tako vidim..."
Foto - EPA

Nijemac brutalno iskren

Toni Kroos izjavom o odluci Irfana Peljte ostavio Madrid u nevjerici: "Ja to tako vidim..."

M. Šljivak

Bh. sudija Irfan Peljto i njegov pomoćnik Senad Ibrišimbegović glavna su tema evropskih medija nakon poništenog pogotka RB Leipziga u meču s Real Madridom. Dosta je različitih mišljenja na ovu temu, a interesantno je da veznjak Real Madrida Toni Kroos smatra da je gol trebao biti priznat.

Neće se navijačima Real Madrida dopasti ono što je veznjak Toni Kroos rekao nakon utakmice protiv RB Leipziga u kojoj je kraljevski klub slavio pobjedu od 1:0.

U ovom duelu bh. sudija Irfan Peljto poništio je pogodak Benjamina Šeška na asistenciju Senada Ibrišimbegovića, a u objašnjenju se navelo da je suđena nedozvoljena pozicija jer je Henrichs bio najbliži gol i utjecao je na igru ometajući golmana Lunina.

Peljto je u odluci imao pomoć VAR sobe gdje je bio Nizozemac Pol van Boekel. Prihvatio je njegov savjet i domaći tim je ostao bez gola.

Ova odluka izazvala je veliku pažnju. Mišljenja su različita, dosta je onih koji vjeruju da je gol trebao biti priznat, ali i onih koji smatraju da su Peljto i ekipa donijeli ispravnu odluku.

Oglasi

"Ova odluka ide na dušu sudija. Za mene je ovo gol, igrač nije utjecao na igru. Pitanje je zašto nije pogledao snimak", rekao je nekaašnji njemački sudija Thorsten Kinhofer, dok je Mateu Lahoz dodao:

"Ovako se zbunjujuće situacije ne rješavaju. VAR postoji zbog ovakvih stvari. Budalaština je poništiti gol zbog ovog. Ovo nije fudbal", poručio je Lahoz.

Veznjak Reala Toni Kroos smatra da je Peljto trebao pokazati na centar i da je rivalski tim trebao u tim trenucima imati prednost na semaforu.

"I ja isto tako vidim. Golman nije bio ni blizu lopte. Trebao je priznati gol. Nemam šta drugo reći", poručio je Toni Kroos.

Oglasi

Ova izjava sigurno se neće dopasti navijačima Real Madrida. Kroos je međutim samo rekao ono što misli i nema nikakve potrebe za bilo kakve napade na njega.

Real je na kraju slavio pobjedu u ovom susretu. Brahim Diaz je postigao pogodak za 1:0 i Kraljevi su jako blizu prolaska u četvrtfinale Lige prvaka.

RB Leipzig naravno neće odustati od revanša. Iako su šanse za prolazak male, fudbal je oduvijek donosio velika iznenađenja, a njemački klubovi su poznati po tome što nikad ne odustaju.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Igrao je Leipzig i sinoć veoma dobar meč. Falilo je malo sreće i koncentracije u završnici akcija, a Real je, usprkos činjenici da je veoma mlad tim, utakmicu riješio na iskusan i šampionski način.

Kraljevi su s Carlom Ancelottijem na klupi definitivno kandidati za osvajanje Lige prvaka i na terenu izgledaju zaista fenomenalno.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FudbalskiGenije
Realno poništen gol, crnjo nije trebao gurati golmana jer nije ni blizu lopte bio. Njemu na dušu ide.
3 0
Klicko2
Čak i kros koji igra za taj fašistički poluklub govori da je regularan gol al bOoOoOošnjo sa sportsport ba portala govori da je čist gol hahhaha.Var ne vrijedi za sve isto,kao što se vidi
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi