Šeško nakon utakmice nije komentarisao odluku bh. sudija: "Na meni je da to popravim"
(AP Photo/Matthias Schrader)

Napadač RB Leipziga

Šeško nakon utakmice nije komentarisao odluku bh. sudija: "Na meni je da to popravim"

Haris Zilić

U prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka, Real Madrid je kao gost savladao RB Leipzig rezultatom 1:0 i na revanš nosi minimalnu, ali veoma vrijednu prednost.

Međutim, moglo je biti sve drugačije da je u trećoj minuti priznat pogodak napadača njemačkog tima, Benjamina Šeška.

Gol je poništen zbog ofsajda, a meč je sudio najbolji bh. sudija Irfan Peljto sa pomoćinicima Senadom Ibrišimbegovićem i Davorom Beljom.

Upravo odluka uz signalizaciju VAR sobe da se poništi pogodak slovenskog napadača izazvala je dosta reakcija u javnosti širom Evrope, pa će suđenje Peljte i pomoćnika biti glavna tema u narednim danima.

Pored poništenog gola Šeško je imao još jednu sjajnu priliku, ali golman Lunin mu je fenomenalno odbranio, tako da se Slovencu nije dalo da zabije pogodak Realu.

Oglasi

Po završetku utakmice Šeško je dao komentar, a interesantno nije se dotaako poništenog gola.

"Moramo nastaviti ovako igrati. Ima još revanš i moramo bolje iskoristiti prilike koje nam se ukažu", rekao je Šeško nakon meča i dodao:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Sretan sam što ulazim u prilike, ali moram popraviti realizaciju, na meni je da to popravim i da bude bolje narednu utakmicu, vjerujem da možemo dobiti u revanšu."

RB Leipzig je pružio sjajan otpor Realu i nema dileme da bi i revanš u Madridu mogao biti jako uzbudljiv.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi