Jedan poziv mu je sve preokrenuo iz temelja, a cijeli svijet ga je već bio otpisao

U nekoliko sedmica se sve promijenilo

Jedan poziv mu je sve preokrenuo iz temelja, a cijeli svijet ga je već bio otpisao

E. Čaušević

Toni Kroos je ljetos bio na izlaznim vratima Real Madrida jer su svi vjerovali da ide u američki MLS i da čak razmišlja o završetku karijere. No, Nijemac se vratio jači nego ikad, a sada mu se u svega nekoliko dana sve totalno preokrenulo.

Pred završetak prošle sezone u javnosti su počele kružiti informacije da Kroos napušta Real Madrid i da bi čak mogao završiti karijeru iako je imao tada tek 33 godine. Potom se pojavila priča da ide u MLS, ali se na kraju ispostavilo da ništa od toga nije istina.

Iskusni njemački veznjak produžio je s Real Madridom ugovor na još godinu dana i u dosadašnjem dijelu sezone svima je pokazao da još uvijek nije za penziju i da ima šta da pokaže na onom najvećem nivou.

Dobre igre u Real Madridu su Kroosa vratile u život, a nije tajna da bi mogao i da se ponovo vrati u reprezentaciju Njemačke i zaigra na Evropskom prvenstvu ovog ljeta.

Pored poziva selektora Juliana Nagelsmanna da ponovo bude dio reprezentacije Njemačke iskusni 34-godišnji fudbaler dobio je još važniji poziv koji je pokazao svima da se situacija oko Kroosa totalno preokrenula.

Oglasi

Od priča da je on završio s ozbiljnim igranjem fudbala i da ide u penziju došao je do toga da ga Nagelsmann želi vratiti u reprezentaciju, ali i da Florentino Perez sprema za njega novi ugovor.

Španski mediji objavili su danas da je Perez razgovarao s njemačkim veznjakom i da mu je jasno dao do znanja da Real Madrid želi da Kroos ostane u klubu još najmanje jednu sezonu.

Zvanične ponude od strane kraljevskog kluba još uvijek nema, ali gotovo je sigurno da ćemo Kroosa i iduće sezone gledati u dresu Reala i da će on produžiti ugovor do ljeta 2025. godine.

Također, javnost u Njemačkoj vjeruje i da će se vratiti iz penzije kada je reprezentacija u pitanju i zaigrati na Evropskom prvenstvu na ljeto, te se očekuje da Kroos u narednim sedmicama ozvaniči povratak u nacionalni tim.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Prije godinu dana su za njega govorili da je gotov i da mu penzija kuca na vrata, a sada je Kroos pokazao da se vratio jači nego ikad i da njegovo vrijeme još uvijek nije prošlo.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi