U ovim poderanim kopačkama osvojeno je pet naslova Lige prvaka

Kroos ne može bez njih

U ovim poderanim kopačkama osvojeno je pet naslova Lige prvaka

Edmir Škorić

Kopačke se polako raspadaju, ali i dalje donose trofeje sjajnom veznjaku.

Toni Kroos više od 10 godina ima sponzorski ugovor s Adidasom, a zanimljivo da unatoč tome, zvijezda Real Madrida nosi iste kopačke. Iako mu se svaki mjesec dostave parovi novih kopački, Kroos ostaje vjeran Adidasovim kopačkama Adiupre's koje koristi od 2013. godine.

Već devet godina igra svaki meč u istim kopačkama, a toliko je vezan za njih da ih sam čisti nakon upotrebe.

Osim toga, te kopačke Kroosu donose sreću, pa iz sezone u sezonu osvaja titule i trofeje. Ove sezone je u njima osvojio La Ligu s Realom, a zatim i Ligu prvaka, što je za njega lično bio peti takav trofej otkako je u Madridu i 14. za Kraljeve.

Kroos je ranije otkrio da je "možda lud", ali da jednostavno ne može da igra u kopačkama koje nisu bijele i čiste.

Oglasi

Uglavnom se sve svodi na iste kopačke koje su mu omiljene i koje na kraju krajeva donose rezultate.

Što se Kroosa tiče, otkrio je i neke važne informacije o svojim budućim planovima. Znamo da Kroos, koji se već povukao iz njemačke reprezentacije, ima želju da se penzioniše u Madridu.

Nije poznato kada će napustiti Real, no vjeruje se da će ostati najmanje još jednu ili dvije sezone. On je uostalom i napustio njemačku reprezentaciju kako bi se mogao fokusirati na Real i to se ispostavilo ispravnom odlukom.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Kroos je miljenik Madridista i jedan od najboljih veznjaka u povijesti. S njim i Lukom Modrićem Real može da kontroliše bilo kojeg protivnika i da svaku utakmicu završi u svoju korist.

U dresu Reala Kroos je osvojio tri titule prvaka Španije, ima spomenutih pet naslova evropskog prvaka, tri španska superkupa te četiri Superkupa Evrope. S Bayernom je osvojio tri titule Bundeslige, tri Kupa Njmeačke, jedan Superkup te Zemlje i naravno ima osvojen naslov svjetskog prvaka s Njemačkom iz 2014. godine.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Alenizmostara
Ako ce ih bacati, neka ih meni da.
7 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi