Jedna od najluđih utakmica odigrana je u Njemačkoj: Gosti poveli 3:0 u 11. minuti, a onda...

Nesvakidašnji rezulat u 3. ligi

Jedna od najluđih utakmica odigrana je u Njemačkoj: Gosti poveli 3:0 u 11. minuti, a onda...

Edmir Škorić

Utakmica Sandhausena i Regensburga u 26. kolu treće njemačke lige doživjela je razvoj kakav se rijetko događa.

U fudbalu smo znali viđati razne ishode mečeva, velike preokrete, neobične rezultate, a duel iz Sandhausena donio nam je sve to.

Igrali su Sandhausen i Regensburg, a gosti su nakon 11 minuta vodili sa 3:0, zahvaljujući Ganausu (3), Vietu (8) i Kotheru (11), ali se Sandhausen spektakularno vratio i preokrenuo.

Do odmora su domaćini uspjeli izjednačiti golovima Greila (13), Bena Balle (15) i Burcua (38). Do 60. minute je bilo 3:3, a onda kreće trpanje gostiju.

Greil zabija za 4:3, osam minuta kasnije Burcu pogađa za 5:3, da bi sve začinio Otto golom s penala u 82. minuti za konačnih 6:3.

Oglasi

Nakon ovog uspjeha domaćini su se popeli na peto mjesto s 42 boda, dok je Regensburg ostao na prvom mjestu s 52 boda.

Ova utakmica je još jedan od dokaza da nikada nije gotovo u fudbalu i da se ne treba unaprijed radovati. Vjerovatno su gostujući igrači i navijači u 11. minuti bili uvjereni da će osvojiti nova tri boda, ali su onda doživjeli debakl.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Njima ovo može da posluži kao dobra lekcija u budućnosti da ne trebaju prerano slaviti i da moraju ostati fokusirani do samog kraja, a igračima Sandhausena je ovo svakako vjetar u leđa i sada će u svakoj utakmici, bez obzira koliko gubili, vjerovati da mogu do pobjede.

U narednom kolu Regensburg, koji i pored teškog poraza ostaje lider s tri boda više od Dynamo Dresdena, doduše i sa utakmicom više, dočekuje Aue, dok će Sandhausen gostovati u Koelnu kod Viktorije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi