Kroos donio odluku: Ili to ili penzija

Njemački veznjak

Kroos donio odluku: Ili to ili penzija

E. Ganibegović

Toni Kroos godinama unazad jedan je od ključnih fudbalera Real Madrida.

Ne tako davno njemački se veznjak dovodio u vezu s prelaskom u Manchester City narednog ljeta, no onda je izašla vijest kako se planira umiroviti na kraju ove sezone.

Ipak, Florentino Perez, prvi čovjek prvaka Evrope i Španije, želi njegove usluge osigurati barem na još godinu dana.

Nijemac ima odličan odnos s predsjednikom Real Madrida i njegov plan bi bio da se umirovi kao profesionalni igrač u slavi na Santiago Bernabeu stadionu.

Novinar Florian Plettenberg tvrdi kako će Kroos odluku i penzionisanju promijeniti samo ako postigne dogovor da nastaviti igrati za Kraljevski klub. 

Florentino Perez planira mu predložiti da potpiše novi ugovor za sezonu 2023./2024., piše također citirani izvor. Ako se dvije strane ne dogovore, onda će se Toni Kroos najvjerovatnije povući iz fudbala.

Podsjetimo, prošle godine se Kroos odlučio povući i iz reprezentacije Njemačke s kojom je 2014. godine u Brazilu postao prvak svijeta.

"Već sam razmišljao o umirovljenju nakon Svjetskog prvenstva 2018. godine i imao sam mnogo razgovora s Lowom, no kasnije kada sam se umirovio nikada nisam posumnjao u svoju odluku", rekao je Kroos.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Inače, Kroos je pokazao veliku solidarnost prema svom sunarodnjaku i saigraču Antoniju Rudigeru prije dvije noći kada je ovaj zadobio tešku povredu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti