Mirnog Kroosa je izludio samo jedan čovjek: "Odmah sam ga potražio..."

Otkrio detalje

Mirnog Kroosa je izludio samo jedan čovjek: "Odmah sam ga potražio..."

A. Čaušević

Toni Kroos svake sedmice otkrije neki zanimljiv detalj iz svoje bogate karijere. 

Kroos je član Real Madrida od 2014. godiine, svake sedmice zajedno sa svojim brtom Felixom vodi podcast. U ovosedmičnom izdanju govorio je o Pepu Guardioli.

Njemački veznjak slovi za mirnog i disciplinovanog fudbalera koji bježi od kontroverzi i može se reći da uopšte nema mrlje u svojoj karijeri te da je pravi primjer mlađim fudbalerima.

Dok je bio član Bayerna imao je i možda svoj najveći ispad u karijeri kada je izljevu bijesa bacio rukavice nakon što ga je Guardiola zamijenio u meču protiv Stuttgarta.

Nakon tog gesta Guardiola je ostavio Kroosa dvije utakmice bez minute zbog čega je fudbaler odmah zatražio razgovor sa trenerom kako bi se riješio problem.

"Odmah sam ga potražio. Imali smo dobar razgovor i riješili smo ga za pet minuta. Nisam se složio sa izmjenom i tačka", rekao je Kroos.

"Vjerovatno je i Guardioli bilo važno to što sam tražio razgovor s njim i da kažem šta mislim bez da se klub miješa."

Kroos i Guradiola su u Bayernu proveli zajedno samo jednu sezonu(2013/14), nakon čega je Nijemac u transferu od 25 miliona eura prešao u Real Madrid.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Volio sam igrati za Guradiolu i mogao sam obnoviti ugovor s Bayernom, ali mislim da nije dobra ideja produživati ugovor samo radi trenera."

"Pep je htio da potpišem, ali koja smisao je potpisati petogodišnji ugovor kada znate da će trener otići. On je otišao iz Bayerna dvije godine kasnije", objasnio je Kroos ranije za The Athletic.

Promo

Top Komentari

Klicko
Kroos-najprecjenjeniji igrač današnjice.Kloc prve lige i ne zaslužuje nikakvu pažnju na ovom prestiznom portalu
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi