Fudbaler Bayerna tražio platu od 14 miliona i dobio odbijenicu, karijeru nastavlja u Realu!

Sprema se veliki transfer

Fudbaler Bayerna tražio platu od 14 miliona i dobio odbijenicu, karijeru nastavlja u Realu!

Admin Čaušević

Real Madrid će uskoro dobiti još jedno veliko pojačanje i to iz Bayerna nakon što su pregovori Bavaraca sa jednim od najboljih igrača ekipe otišli u pogrešnom smjeru. 

Rat između Bayerna i Alphonsa Daviesa se bliži kraju. Sve je izvjesnije da će Bavarci podići bijelu zastavu i odustati od sjajnog lijevog beka.

Zahtjevi odličnog lijevog beka su da mu se plata udvostruči, odnosno skoči na 13 ili 14 miliona eura, ali u Bayernu na to nisu spremni pristati.

Bavarci imaju jasan stav da ne prave ludost da Kanađanina zadrže u svojim redovima te su ga spremni prodati na ljeto.

Nakon što su posljednji pregovori propali u Bayernu se već spremaju na scenarij da Daviesa prodaju za nekoliko mjeseci da ga ne bi izgubili besplatno.

Oglasi

Već neko vrijeme se brzonogi fudbaler povezuje sa prelaskom u Real Madrid, a upravo bi prijestolnica Španije i trebala biti njegova naredna destinacija.

Sjajnom defanzivcu ugovor ističe s Bayernom na ljeto 2025. godine i upravo će ljetni prijelazni rok Bavarcima biti posljednja šansa da prodaju Daviesa.

Bayern je u prošlosti prepustio dvojicu sjajnih igrača koji su u Realu došli kao puni pogodak. Nakon Tonija Kroosa i Davida Alabe, sada je red na Daviesa.

Kraljevi od odlaska Marcela traže pravo rješenje na bekovoskoj poziciji, a dovođenjem 23-godišnjaka iz Bayerna tu slabu tačku bi riješili na duže staze.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Davies je u Minhen stigao 2019. godine i smatra se jednim od najboljih pojačanja u eri Hasana Salihamidžića kao sportskog direktora bavarskog kluba.

Sadašnja vrijednost mu je 20 miliona eura, ali teško je vjerovati da će Bavarci uspjeti zaraditi toliko novca s obzirom da je ovaj fudbaler ušao u posljednju godinu ugovora.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ma uzet će ga Real za 15 ako hoće i opet su bayernu pokazali kako se radi ,kako im mogu sve živo uzeti . Kakva glupost ljudi u bayernu dečko ima samo 23 godine pred njim sve živo ccc , al jasno je Real je to
0 0
Mel_Glupson
Polovnjak
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi