Hladnokrvni Kroos je odgovorio svima koji ga prozivaju: "Znam zbrojiti dva i dva"

Nijemac je ponovo oglasio

Hladnokrvni Kroos je odgovorio svima koji ga prozivaju: "Znam zbrojiti dva i dva"

A. Čaušević

Saudijci nisu dali mira Toniju Kroosu tokom mečeva završnog turnira španskog Superkupa, ali njemački veznjak je pokazao nevjerovatnu hladnokrvnost. O svemu šta se dešavalo ponovo je govorio u podcastu kojeg vodi zajedno sa svojim bratom Felixom.

Simfonija zvižduka je počela u polufinalu protiv Atletico Madrida kada je na teren izašao u 67. minuti pa sve do penala kao ao i u finalu protiv Barcelona kada je bio stater.

Zvižduci su nešto potpuno novo u karijeri 34-godišnjaka koji je izuzetno cijenjen i poštovan praktično gdje se god pojavi.

"Bilo je to nešto novo, ali i uzbudljivo", kazao je Kroos sa određenom dozom ironije te nastavio: "Mogu se suosjećati s nekim ko to često doživljava na gostovanjima."

"Nisam to uopće očekivao, nisam ni mislio da su meni namijenjeni", priznao je iskusni Nijemac te je iznio malo više detalja o svemu:

Oglasi

"Pozadina je ta da ne mislim da je dobro da mladi igrači odlaze tamo u ligu i odustaju od razvoja, zatim velikih utakmica na visokom nivou u Evropi, koje bi oni sigurno mogli igrati, umjesto novca iz lige Saudijske Arabije.

"To je bila moja izjava tada, a bilo je to već prije otprilike pola godine i za mene je to već bilo zaboravljeno."

"Primijetio sam zvižduke u nekom trenutku tokom prvog poluvremena finala. Isprva nisam mislio da misle na mene, tada sam pogledao na tribine i shvatio 'Oh, ovo je za mene, samo za tebe. Znam zbrojiti dva i dva'".

"Mogu reći, od srca, da mi nije smetalo niti utjecalo na moj način igre, naprotiv, bilo je prilično zabavno."

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kroos je na kraju odlučio i "bocnuti" Saudijce kazavši da njihovo ponašanje i zvižduci zapravo samo potvrđuju njegove riječi.

Nijemac je jedan od rijetkih fudbalera koji fudbal ne igraju isključivo radi novca i sam je ranije izjavio da se od "bubamare" planira oprostiti u velikom klubu, a ne na nekoj egzotičnoj destinaciji.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti