City predstavio Aguerovu statuu, Kroos obrukao Građane

Nije daleko od istine

City predstavio Aguerovu statuu, Kroos obrukao Građane

A. Čaušević

Sergio Aguero koji je već nekoliko mjeseci u penziji se smatra najboljim igračem u historiji Manchester Cityja. 

Aguero je dres Građana nosio deset godina. Na kraju je postigao 260 golova, od kojih su 184 bila u Premiershipu te je najbolji strani strijelac tog takmičenja.

Argentinac je zabio veliki broj sjajnih golova, ali ostat će zauvijek upamćen po čuvenom golu sa kraja sezone 2011/12 kada je duboko u nadoknadi zabio za titulu prvaka.

Upravo iz tog razloga u Cityju su na deset godina od famoznog gola otkrili Aguerovu statuu ispred stadiona Etihad.

Tako se nekada odlični napadač priključio listi bivših saigarča koji također imaju svoje statue ispred Etihada. U pitanju su Vincent Kompany i David Silva.

Oglasi

Ipak, Aguerova statua izazvala je određene polemike, prvenstveno jer njegov kip jako liči na Tonija Kroosa iz Real Madrida.

Sličnost je natjerala i njemačkog veznjaka da putem društvenih mreža na neki način obruka Građane.

Newcastle's new Saudi owners want Germany World Cup winner Toni Kroos from  Real Madrid in shock transfer

Kada je objavljena fotografija Aguera kako stoji ispred statue, Kroos je citirao jednu od objava s pitanjem jesu li sigurni da je u pitanju Aguero.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kada se pogleda detaljnije sličnost između Kroosa i Aguerove statue je zaista ogromna. Ukoliko Nijemac bude dolazio u Manchester velike su šanse da će iskoristiti priliku da se fotografiše ispred kipa posvećenog sjajnom Argentincu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Zoilomas
Diknite sad I Dzeki kip ****a jedna jer da nije Dzeke bilo mozes se popisati na Aguera
6 2
amircoralic
Glupost od kipa⁹
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi