Toni Tipurić i Dražan Glibo, Mostarci koji su preporodili NK GOŠK

Stoperski dvojac iza sebe ima odličnu polusezonu

Toni Tipurić i Dražan Glibo, Mostarci koji su preporodili NK GOŠK

Ekipa NK GOŠK iz Gabele je uoči početka sezone u Prvoj ligi Federacije figurala kao najozbiljniji kandidat za promociju u viši rang tj. Premijer ligu.

No, u inače stabilnom klubu iz Gabele, od starta sezone počelo se događati sve i svašta. 

Rezultat je izostao, ekipa je pogubila neke utakmice i u šokantnim završnicama a na klupi su uskoro došle promjene. Vule Trivunović odstupio je vrlo brzo, a na njegovo mjesto doveden je hrvatski stručnjak Igor Pamić. No ni razvikano trenersko ime nije donijelo previše dobrog Gabeljanima te su umjesto u vrhu ljestvice 'Lavovi' završili u donjem domu strahujući za status prvoligaša.

No u polusezoni uprava GOŠK-a napravila je konačno nekoliko dobrih poteza. Na klupu je zasjeo mladi mostarski trener Ivan Bubalo koji je proveo dosta vremena u stožeru HŠK Zrinjski, a promijenjeno je i dosta nogometaša. Može se reći da su Mostarci preporodili GOŠK jer je osim trenera Bubala klub iz Gabele pogodio i sa stoperskim parom. Iz Hrvatskog Dragovoljca su na zimskoj pauzi došla dva Mostarca, Toni Tipurić i Dražan Glibo sjajno su se uklopili u koncepciju igre koja je Gabeljane na kraju iz opasne zone odvela u mirnu luku i na kraju ( u usporedbi s pozicijom na pauzi) odličnog 7. mjesta.

"Nije bilo lako doći u takvu situaciju no brzo smo uspjeli naći zajednički jezik" - govori Toni Tipurić i dodaje:

"Lakše je igrati kada iza sebe imaš posložen klub i situaciju u kojoj nema neprevidivih događanja i možeš se usmjeriti samo na nogomet. Brzo smo 'kliknuli' na terenu, vidjelo se da je to pravi smjer. Žao mi je što možda nismo od početka bili u ovom sastavu no što je tu je. Ukoliko ovaj tim ostane na okupu bit ćemo ozbiljna ekipa i veliki kandidat za nešto više" - kaže Tipurić.

"I prvi dio sezone igrali smo zajedno u Dragovoljcu a i dugo se znamo pa nije dugo trebalo da to sve prenesemo na teren i u GOŠK-u" - govori Glibo i nadovezuje se:

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

"Prva liga Federacije jako je zahtjevna i nimalo laka za igranje. Čestitao bih Posušju plasman u Premijer ligu i nadam se da će tamo ostati što duže, te da ćemo im se mi u skorijem vremenu priključiti u elitnom rangu bh. nogometa" - dodao je Glibo.

Djeca HŠK Zrinjski koja su prošla sve omladinske kategorije mostarskog kluba u ovoj su polusezoni u GOŠK-u pokazali da su sposobni igrati odličan nogomet. Neslužbeno saznajemo da je ovaj dvojac blizu ostanka u Gabeli a uz njihov ostanak i dolazak još kojeg pojačanja, za GOŠK bi jako skoro mogli doći još vedriji dani.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi