Topnici bez ispaljenog metka pali u Sheffieldu
Arsenal je propustio priliku da pobjedom skoči na 3. mjesto na tabeli

Drugi poraz za Arsenal ove sezone

Topnici bez ispaljenog metka pali u Sheffieldu

S. Pašalić, foto: EPA

Sheffield United je u posljednjoj utakmici 9. kola Premier lige savladao Arsenal na svom terenu sa 1:0.

Utakmica je krenula dosta izjednačeno, a onda je Arsenal u 21. minuti imao sjajnu priliku da stigne do vodstva, ali je Nicolas Pepe sa pet metara promašio gol domaćih.

Sheffield je zato u 30. minuti stigao do vodstva kada je Mousset nakon ubačaja iz kornera pogodio za 1:0.

Gosti su nakon toga krenuli po izjednačenje, a najbolju priliku je imao Granit Xhaka u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena kada je sa velike udaljenosti opalio po lopti, ali je golman Sheffielda sjajno intervenisao i izbacio loptu u korner.

U nastavku se očekivalo da Arsenal krene po preokret, što se i desilo, ali napadi gostiju nisu bili opasni kao što se očekivalo.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ceballos i Pepe su imali najbolje prilike, ali nisu bili precizni. Sheffield je također imao svoje šanse da poveća svoju prednost i riješi sve dileme, ali se rezultat nije promijenio pa je ostalo 1:0. Sead Kolašinac je odigrao cijeli meč za Arsenal.

Arsenal je tako upisao drugi poraz ove sezone i ostao je na 15 bodova te se i dalje nalazi na 5. mjestu na tabeli, dok je Sheffield stigao do treće pobjede i sada ima 12 bodova.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

gaziiiiJAaaa
I NOVAJLIJE pocele da se ŠPRDAJU sa malim jadnim 56SENALOM..nadam se da vam se dopadaju NOVITETI na portalu, mi iz redakcije smo vam jako zahvalni..veliki Sellam mojim PRATIOCIMA..a posebno ovima što su me "KAO" BLOKIRALI..od 6 pa DOLE..
20 4
Pala
Gazija slavi ko da mu je Rođendan !! Al ga nesto nema zadnijh dana ??
3 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi