Zlatku Daliću najveće brige nakon utakmice Hajduka i Dinama

Povrijedio se reprezentativac Hrvatske

Zlatku Daliću najveće brige nakon utakmice Hajduka i Dinama

Eldar Ganibegović

Veliki hrvatski derbi su večeras na Poljudu igrali Hajduk i Dinamo, a nakon utakmice definitivno najveće brige ima selektor Hrvatske, Zlatko Dalić.

U okviru 10. kola HNL večeras je Hajduk na Poljudu s 1:0 savladao GNK Dinamo Zagreb u velikom hrvatskom derbiju, te skočio na vrh prvenstvene tabele.

Osim što se navijači Dinama mogu brinuti za titulu na koju Hajduk opasno juriša ove sezone (ako opet ne zabrlja), u velikim brigama je i Zlatko Dalić, selektor Hrvatske.

Naime, na večerašnjoj utakmici u Splitu se povrijedio reprezentativac naših komšija i igrač Dinama, Bruno Petković, te je upitan za reprezentativne utakmice u oktobru mjesecu.

Teško je u ovom momentu reći koliko je povreda ozbiljna, ali čim je svojevoljno tražio zamjenu, jasno je da Petković nije blefirao. No, jasno, više će se znati nakon pregleda.

Oglasi

Inače, u oktobarskom prozoru Hrvatska će igrati utakmice 7. i 8. kola kvalifikacija za EURO, a protivnici će biti Turska i Vels.

Spisak Zlatka Dalića za Tursku i Vels

Golmani: Dominik Livaković, Ivica Ivušić, Nediljko Labrović

Odbrana: Domagoj Vida, Borna Barišić, Josip Juranović, Joško Gvardiol, Borna Sosa, Josip Stanišić, Josip Šutalo, Martin Erlić

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Vezni: Luka Modrić, Mateo Kovačić, Marcelo Brozović, Mario Pašalić, Nikola Vlašić, Lovro Majer, Luka Ivanušec

Napadači: Andrej Kramarić, Josip Brekalo, Bruno Petković, Marko Livaja, Petar Musa.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi