Gol Brozovića, oproštaj Handanovića i premalo sreće za Džeku u pobjedi Intera

Trijumf Intera u Torinu

Gol Brozovića, oproštaj Handanovića i premalo sreće za Džeku u pobjedi Intera

M. Šljivak

Inter je u posljednjem 38. kolu italijanske Serie A savladao kao gost ekipu Torina s 1:0. Jedini pogodak na meču postigao je hrvatski fudbaler Marcelo Brozović.

Inter je s tri boda završio sezonu u Seriji A. Pobjedu nad Torinom u gostima Nerazzurrima je donio hrvatski veznjak Marcelo Brozović.

Tim Simonea Inzaghija sprema se za finale Lige prvaka naredne subote, ali nisu htjeli ništa prepustiti slučaju u meču s Torinom i igrali su za drugo mjesto na tabeli.

Od samog početka meča u Torinu Inter je bio bolji tim. Dominirali su Nerazzurri, stvarali šanse, ali mreža Vanje Milinkovića-Savića kao da je bila začarana.

Ipak, u 37. minuti Inter stiže do prednosti. Marcelo Brozović odličnim šutem matira golmana Torina za prednost gostiju od 1:0.

Ovim rezultatom se otišlo na odmor, a u nastavku smo vidjeli brojne šanse za promjenu rezultata na obje strane.

Oglasi

Edin Džeko je šansu za igru dobio u 55. minuti umjesto Lautara Martineza. Odmah po ulasku imao je dobar šut, no lopta odlazi tik pored stative.

Nešto kasnije Džeko pogađa i stativu protivničkog gola i jednostavno mu se nije dalo da postigne pogodak. Imao je i Torino nekoliko sjajnih šansi, Vlašić je propustio najbolju, Cordaz mu je čudesno branio.

U ovom meču se od dresa Intera oprostio legendarni Samir Handanović. Slovenac je napustio igru u 65. minuti u svom 455. nastupu, a umjesto njega u Seriji A je debitovao 40-godišnji Alex Cordaz.

Na kraju je ovaj susret okončan pobjedom Intera od 1:0. Nerazzurri su preskočili Lazio i nadaju se kiksu ovog tima u Empoliju kako bi sezonu završili kao drugi.

Inter naredne sedmice igra finale Lige prvaka, a protivnik je ekipa Manchester Cityja.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serie A, 38. kolo:

Torino - Inter 0:1

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Convicts
Tito Broz legenda bravo majstore.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi