Torres: Bio sam jedini dječak u razredu koji je navijao za Atletico

Nije ga zanimalo što je Real popularniji

Torres: Bio sam jedini dječak u razredu koji je navijao za Atletico

Iskusni napadač Fernando Torres broji svoje posljednje dane u Atletico Madridu, koji će napustiti po isteku sezone kada mu ističe ugovor.

Torres, koji je prije mjesec dana proslavio svoj već 34. rođendan, uveliko je ušao u pozne igračke godine i svjestan je da je došlo vrijeme za rastanak sa voljenim klubom s kojim je proživio mnoge sjajne trenutke.

U karijeri je Fernando Torres u dva navrata nastupao za Atletico Madrid. Prvi put na startu karijere od 2000. do 2007., a drugi pred kraj od 2015. do 2018. godine. Ukupno je za svoj klub odigrao 334 utakmice i postigao je 115 golova, a navijači ga naprosto obožavaju i to ne samo zbog toga.

U jednom od svojih intervjua, Torres je priznao da je od malih nogu bio navijač Atletico Madrida i da njemu nije bilo važno što je rivalski Real daleko popularniji kako u gradu, tako i u Španiji i cijelom svijetu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Dobro se sjećam. Bilo nas je 24 u razredu, a od toga je 23 navijalo za Real Madrid. Ja sam bio jedini dječak u razredu koji je navijao za Atletico Madrid. Uvijek sam volio taj klub i bio mi je poseban odmalena", prisjetio se svojih dječačkih dana Fernando Torres, koji je rođen i odrastao u Madridu.

U karijeri je Fernando Torres igrao još i za Liverpool, Chelsea i Milan, ali nema sumnje koji mu je klub najviše u srcu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi