Arsenal ovog vikenda zaključuje dovođenje prvog januarskog pojačanja

Stiže krilni nogometaš

Arsenal ovog vikenda zaključuje dovođenje prvog januarskog pojačanja

Esmer Oštraković

Arsenal ove sezone igra zaista sjajno, te su lideru u Premiershipu, a čini se da će se glavna borba za titulu do kraja sezone voditi između njih i Manchester Cityja.

Naravno, Manchester City je u toj borbi favorit, ali ako ovako nastave igrati, nogometaši koje sa klupe predvodi Mikel Arteta itekako imaju šanse za osvajanjem titule.

Svjestan je Arteta da će mu u drugom dijelu sezone itekako trebati više širine u rosteru, jer tu su i utakmice Evropske lige, gdje Arsenal ima velike ambicije.

Prvo pojačanje, kako prenosi novinar blizak Arsenalu Charles Watts, biti će Urugvajac koji nastupa za Orlando u MLS-u.

Ovaj nogometaš je u Orlando stigao iz Penarola u januaru za devet miliona eura i impresionirao je sve skaute koji su ga gledali, a naravno tu su bili i skauti Arsenala.

Sastanak između direktora Arsenala Edua i agenta Torresa kako bi se dogovorio potencijalni transfer je dogovoren.

Oglasi

Arsenal je u potrazi za nogometašem koji će stvarati konkurenciju Bukayo Saki na desnom krilu, a to bi trebao biti upravo Torres.

Dvije strane će svoj sastanak održati za vikend koji je pred nama, a navodno bi transfer trebao biti obavljen već u januaru.

Mladi nogometaš je već pokazao Arteti šta zna i to u prijateljskoj utakmici odigranoj na početku sezone, kada je postigao gol protiv Topnika.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ostaje da vidimo da li će se informacije engleskog novinara ispostaviti tačnima, te hoće li Torres u januaru SAD zamijeniti Engleskom.

Jedno je sigurno, a to je da će Arsenal biti itekako aktivan u januaru jer su pojačanja potrebna ukoliko Topnici misle ostati na vrhu tabele.

Top Komentari

DOKTOR_GAZ_
Treba se pojacati, jer duga je sezona...a realno nikad jaca konkurencija nece biti za 5 mjesto, jer REALNO, pojacat ce se i West Ham, Cristal Place, Brighton, Fulham je vec dobar...zato, nije los potez ova neka URUGVAJSKA PREVARA...treba vratii i PEPEA, da konacno krene AR567ALA..
2 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi