Toshack govorio o Ramseyju, upozorio ga da ne pogriješi kao Bale i nahvalio Pjanića
Ramsey je odlučio da na kraju sezone pređe u Juventus iako je bio i na meti PSG-a, a Toshack smatra da je dobro što prelazi na ljeto, a ne u januaru

Bivši selektor velške reprezentacije

Toshack govorio o Ramseyju, upozorio ga da ne pogriješi kao Bale i nahvalio Pjanića

Edmir Škorić

Bivši menažer Velsa John Toshack savjetovao je Aaronu Ramseyju da ne napravi istu grešku kao i Gareth Bale.

Navodno je Ramsey odlučio da se pridruži Juventusu na ljeto kao slobodan igrač, pošto će mu tada isteći ugovor s Arsenalom.

"Uvijek je bio talentovan. Trenutno igra u velikom klubu i vrlo brzo će biti u još jednom velikom klubu. To puno govori o njegovoj kvaliteti, čak i ako još nisam shvatio koja je njegova najbolja pozicija. To je problem koji Juventus mora odmah da razjasni", kazao je bivši selektor Velsa, pa je dodao:

"Ne znam je li Aaron dovoljno disciplinovan da igra pred odbranom. Također, nisam siguran da li je dovoljno postigao da igra blizu napadača. Mogao bi biti bolji u veznom redu s tri igrača, gdje ima mogućnost da ide naprijed. U savremenom nogometu morate biti svestrani i Ramsey je moderan igrač".

Ramsey se također povezivao i s PSG-om, no očito je odabrao Juventus.

"Ima jedinstvenu priliku da igra s Ronaldom, da napreduje i to je jako dobro za momka koji nije imao p uno sreće. Sjećam se kada se 2010. povrijedio protiv Stokea. Trebalo mu je devet mjeseci da se vrati. Sada je iskusan igrač".

Pohvalio i Miralema Pjanića

Toshack je hvalio Juventus.

"Juventus radi jako dobro kada su u pitanju slobodni igrači kojima ističu ugovori, pa su tako doveli Emrea Cana i Samija Khediru. Već imaju velikog igrača i talenta kao što je Miralem Pjanić i osvajača SP-a Blaisea Matuidija, tako da je to odličan vezni red", istakao je Toshack.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Smatra da bi Ramsey trebao izbjeći pogrešku koju je napravio njegov sunarodnjak Gareth Bale.

"Ključno je da Aaron ne napravi istu pogrešku koju je Bale učinio u Madridu. Odmah mora naučiti lokalni jezik. To bi mogao biti i razlog zašto je najbolje da se pridruži Juveu na ljeto, a ne u januaru", poručio je.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi