Tošić o svom neuspjehu u Unitedu: Niko nije gubio loptu osim mene, davao sam sve od sebe, ali...
Tošić je nakon samo godinu dana napustio United

Igrač Partizana govorio o periodu kada je prije deset godina stigao na Old Trafford

Tošić o svom neuspjehu u Unitedu: Niko nije gubio loptu osim mene, davao sam sve od sebe, ali...

S. Pašalić

Prije deset godina Partizan je napravio veliki transfer nakon što je prodao Zorana Tošića Manchester Unitedu.

Tošić je dvije godine prije toga stigao u beogradski klub iz Banata, a zatim je kao 21-godišnjak za 7 miliona eura otišao na Old Trafford.

Ipak, United je vrlo brzo shvatio da je napravio veliku grešku pa je Tošić nakon samo pet odigranih utakmica za prvi tim šest mjeseci poslije otišao na posudbu u Koln.

Nakon isteka posudbe, United je prodao Tošića CSKA-u iz Moskve za 9.5 miliona eura i tako je srbijanski nogometaš nakon samo godinu dana napustio Old Trafford.

Od 2017. godine Tošić ponovo igra u dresu Partizana, a sada je uoči meča Evropske lige protiv Manchester Uniteda govorio o svojoj borbi koju je imao nakon dolaska u Englesku.

"Stavljen sam odmah u prvu postavu i nivo igre je bio tako visok da sam imao osjećaj kao da se radi od drugom sportu", rekao je Tošić.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

"Bilo mi je vrlo teško u tim prvim sedmicama u Manchesteru. Lopta se tako brzo kretala na treningu, kvaliteta je bila vrhunska, vrhunski nivo."

"Niko nije gubio loptu, osim mene. Davao sam sve od sebe, ali nije bilo dovoljno. Ovo nije bio nogomet koji sam poznavao.", dodao je Tošić.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

teddy sheringham
Znači truba si za ManUtd.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi