Tošić se oglasio i rekao šta misli o Van Persieju

Napravio glupost na derbiju

Tošić se oglasio i rekao šta misli o Van Persieju

Reprezentativac Srbije i fudbaler Bešiktaša Duško Tošić napravio je glupost na jučerašnjoj utakmici turskog Kupa protiv Bešiktaša.

Tošić je u finišu prvog poluvremena nasjeo na provokacije holandskog napadača i potpuno je izgubio kontrolu te fizički nasrnuo na njega. Van Persie je u dobroj mjeri iscenirao kontakt i pao na travu, nakon čega je glavni sudac isključio igrača Bešiktaša.

Bešiktaš je od Fenerbahčea izgubio sa 1:0 a strijelac jedinog pogotka bio je upravo Van Persie, koji je svoj zadatak na velikom derbiju odradio fantastično.

Svjestan svoje krivice, Duško Tošić se nakon utakmice oglasio na Instagramu gdje se izvinio navijačima Bešiktaša te objasnio zbog čega je došlo do incidenta. Van Persieja je nazvao velikim igračem, ali i velikim provokatorom.

"Bio je to potez koji ne bi trebalo da uradi iskusan igrač poput mene. Žao mi je navijača, saigrača i svih ljudi u Bešiktašu. Izvinjavam se kompletnoj zajednici. Poštujem Van Persijevu karijeru, bez sumnje je veliki igrač, ali danas je njegovo ponašanje bilo provokativno i iznenađujuće. Nadam se da ćete mi oprostiti i da ćete i dalje biti uz mene. Najveći Bešiktaš", poručio je Duško Tošić.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti